Kuhnapato - Kuhoznalci

PREDSTAVLJAMO PROJEKT KUHOZNALCI

V Sparu že 6. leto zapored podpiramo projekt Kuhnapato, ki mlade spodbuja k obujanju tradicionalnih receptov in trajnostni kuhariji. Osnovnošolci po Sloveniji tako tudi z našo pomočjo raziskujejo kulinarične tradicije in posebnosti svojega okolja. Od kuharic in kuharjev prejšnjih generacij povzemajo recepte redkih, skoraj že pozabljenih jedi in jim z mladostno energijo dajejo pridih sodobne svežine.

Več o projektu Kuhnapato >>

V Sparu smo se odločili, da si ta zanimiv projekt zasluži še dodatno izpostavitev, zato smo Kuhnopato še dodatno začinili: spoznajte Kuhoznalce!

Gre za serijo šestih spletnih oddaj, v katerih nam bodo otroci iz šestih različnih osnovnih šol predstavili prav toliko zanimivih lokalnih jedi. Vsi skupaj se že veselimo razširitve naših kulinaričnih obzorij, saj so Kuhoznalci trdno odločeni, da nas navdušijo za stare/nove jedi in da nam pokažejo da se za besedno zvezo “kuhinja, kot iz časov naših babic” skriva veliko več kot le goveja juha, pečenka in štrudelj.

Spoznajte voditelja

Mlade kuharje bo pri kuharskih tekmovanjih spremljal voditelj Anže Zevnik. Kranjčan Anže je gledališki igralec, ki že osmo leto vodi kviz Vem! na nacionalni televiziji, vloga Edija v televizijski seriji Nova dvajseta pa mu je pred leti prinesla viktorja za obetavno medijsko osebnost.

Anže bo skozi oddaje preverjal poznavanje tradicionalnega kulinaričnega izročila sodelujočih otrok, jih vodil in spodbujal pri kuhanju, na koncu pa njihove jedi tudi poskusil.

Spoznajte Kuhoznalce!

Recepti naših Kuhoznalcev

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz