Altburger

Altburger je 100-odstotno rastlinski burger, s katerim pripravite hranljiv obrok in podpirate korak k bolj trajnostni prehranski industriji.

ALTBURGER

Altburger je globoko zamrznjen 100-odstotno rastlinski burger, s katerim pripravite hranljiv obrok. Glavna sestavina so sojine beljakovine, ki niso gensko spremenjene, ostale sestavine rastlinskega izvora pa obljubljajo sočnost in dober okus. Izdelava rastlinskega burgerja Altburger ima v primerjavi z mesnim burgerjem veliko manjši vpliv na okolje. Altburgerju je dodan vitamin B12, s katerim poskrbite za vnos pomembnega vitamina.

Burger malo drugače je z eno besedo Altburger. Vsi, ki se pretežno prehranjujete s hrano rastlinskega izvora, boste veseli dodatka vitamina B12, ki ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Naravne arome in ekstrakt kvasa dajo burgerju prepoznaven mesnat okus, rdeča pesa pa značilno rdečo barvo. Altburger je narejen iz gensko nespremenjene soje. S postopkom priprave sojinih beljakovin nastane vlaknasta tekstura, ki jo po navadi pričakujemo v mesni pleskavici. Priporočljivo je, da ga pred peko odtajate in ga začinite po svojem okusu. Nato segrejete naoljeno ponev na zmerno do visoko temperaturo in Altburger nežno položite v ponev, da zacvrči, ter ga pecite tri minute na vsaki strani.

Altburger popelje na kulinarično razvajanje s sočnimi rastlinskimi burgerji. Privoščite si ga v burger bombetki ali kot glavno jed s slastnimi prilogami in omakami. Zaradi hranljivih vrednosti in sočnega okusa boste v rastlinskem burgerju uživali tudi ljubitelji mesa.

LUKA SINČEK IN MAJ HROVAT

POPRAVEK

V 7. oddaji Štartaj, Slovenija! smo pomotoma navedli napačen podatek o nagradi, ki sta jo za svoj Altburger prejela Luka in Maj. Z Altburgerjem sta leta 2018 zmagala na kamniškem KIKštarterju »Startup izziv za 5 EUR« in ne na na študentskem tekmovanju Ecotrophelia 2019, kot smo objavili.

Za napako se vsem vpletenim opravičujemo.

4. sezona Štartaj Slovenija

Aktualna sezona projekta Štartaj Slovenija! Vsi podjetniki 4. sezone ostajajo v trgovinah Interspar, izdelki kar petih podjetnikov pa bodo od januarja 2020 na voljo tudi v izbranih trgovinah Spar.

3. sezona Štartaj Slovenija

Tretja sezona nam je prinesla 8 novih inovativnih izdelkov, od zmesi za palačinke in priljubljenih vitaminov na palčkah pa vse naravnih šamponov, kolagena in balzama za nego pasjih tačk.