Iconic Specialty Coffee

Iconic je visokokakovostna kava (100% arabica), pražena v Sloveniji.

ICONIC SPECIALTY COFFEE

Profesionalni kolesar Gregor ve, da je za uspešno kolesarsko dirko potrebna tudi kakovostna skodelica kave pred njo. Ko je pred 17 leti ugotovil, da vsaka kava nanj ne učinkuje pozitivno, se je posvetil preučevanju kavnega zrna. S partnerko Valentino sta se po več letih raziskovanja odločila, da začneta pražiti kavo v lastni pražarnici. Ustvarila sta Iconic Specialty Coffee – visokokakovostno 100-odstotno arabico.

Iconic je visokokakovostna kava (100% arabica), pražena v Sloveniji. Najkakovostnejša kavna zrna rastejo samo v posebnih mikroklimatskih razmerah nad 1000 m nadmorske višine. To jo uvršča v sam vrh najboljših kav na svetu, ki obsega zgolj 9–13% svetovne proizvodnje kave. Zaradi skrbnega ročnega obiranja in strokovnega praženja lahko v kavnih zrnih Iconic okusite edinstvene okuse, ki poudarjajo naravno aromo vsakega kavnega zrna. Ob pitju kave se boste zato sprehodili med čokoladnimi, zemeljskimi, lešnikovimi, sladko-sadnimi in cvetnimi okusi. Izbirate lahko med kavnimi zrni iz treh držav. Kava, pripravljena iz kavnih zrn Honduras, vas bo razvajala s priokusom po praženih mandljih, karameli, čokoladi ter sadni noti breskve in rumene slive. Kava, pripravljena iz kavnih zrn Etiopija, vas bo nežno začarala z notami rumenega sadja, karamele in zelišč. Kava, pripravljena iz kavnih zrn Brazilija pa vas bo prepričala s polnim, intenzivnim okusom in z aromo temne čokolade, mandljev in rumenega koščičastega sadja. Vašo najljubšo kavo Iconic, lahko kupite v zrnih ali že mleto, pripravite pa si jo lahko na vam najljubši način. Primerna je za turško kavo, espresso, french press in druge načine priprave.  

Eden izmed najinih ciljev je bil, da potrošnikom približava najboljše kave sveta. To nama bo s podpisom enoletne pogodbe s Sparom uspelo precej lažje in hitreje, kot sva načrtovala.

VALENTINA RADIČ IN GREGOR GAZVODA