La Popsi sorbet

Tu je La Popsi sorbet, novost v pisani družini sadnih izdelkov

september 2020

 

Neža Mlakar in Karmen Meze, zmagovalki 3. sezone Štartaj Slovenija, širita pisano družino sadnih izdelkov La Popsi. Za sladkanje brez slabe vesti tokrat predstavljata La Popsi sorbet!

La Popsi zamrznjenim desertom na palčki in sadnim bonbonom se je pridružil še desert v lončku - La Popsi sorbet. Na voljo je v 4 okusih: hruška, mandarina, mango in malina, ki je z dodatkom medu edini La Popsi sorbet, ki ni veganski. Narejen je iz najboljšega sadja, kot pri ostalih La Popsi izdelkih, tudi tu ni dodanega sladkorja, konzervansov in umetnih barvil.

Preden začnete uživati La Popsi sorbet, ga vzamete iz zamrzovalnika in počakate od 5 do 10 minut. La Popsi svetuje, da si ta čas vzamete zase tako, da zaprete oči in naredite 10 globokih vdihov, se spomnite na 10 super stvari v življenju (La Popsi sorbet je seveda ena izmed njih) in na obraz narišete nasmeh. Zdaj ste pripravljeni na La Popsi razvajanje brez slabe vesti!

Moj LCHF Sufle za čokoladno razvajanje brez moke in sladkorja

september 2020

 

Špela in Andrej Mis, ki ste ju spoznali v 4. sezoni Štartaj Slovenija, skrbita za čokoladno sladkanje s predpripravljeno čokoladno sladico Moj Sufle. Tokrat predstavljata novost - Moj LCHF Sufle brez sladkorja, ki je primeren tudi za diabetike.

Kot njegov veliki brat, tudi Moj LCHF Sufle ne vsebuje pšenične moke. Nadomešča jo razmaščena mandljeva moka, namesto belega sladkorja pa vsebuje sladilo eritritol v prahu z magnezijem. Skupna vsebnost sladkorja je manj kot 0,5 g sladkorja na 100 g mase, zato se uvršča med izdelke brez sladkorja. LCHF čokoladna sladica ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov in visoko vsebnost maščob. Še vedno pa ostaja tisti Moj Sufle, ki vedno uspe! Predpripravljeno sladico iz temne čokolade odmrznjeno spečete v pečici na programu ventilatorske peke in po 15 minutah pečenja postrežete na krožniku.

Veseli smo, da tudi podjetniki Štartaj Slovenija spreminjajo vsebnostjo sladkorja v izdelkih in sledijo trendom v prehranjevanju. Na naših policah najdete že veliko izbiro izdelkov s spremenjeno vsebnostjo sladkorja, saj temu cilju z zavezo Dobro zame v Sparu sledimo že od leta 2017.

Moj LCHF Sufle
Gaia Naturelle predstavlja dve novi prehranski dopolnili: Liposomski C-Shot in Liposomski D-Shot

Gaia Naturelle predstavlja dve novi prehranski dopolnili: Liposomski C-Shot in Liposomski D-Shot

september 2020

 

Anja Bordon, lastnica podjetja Gaia Naturelle in podjetnica 3. sezone Štartaj Slovenija, s svojim znanjem še naprej razvija inovativna prehranska dopolnila in širi linijo kozmetičnih izdelkov. Če so vas njeni izdelki že prepričali in navdušeno pričakujete novosti, imamo za vas dobro novico. Na policah trgovin Interspar predstavljamo dve novi prehranski dopolnili Gaia Naturelle v liposomski obliki: Liposomski C-Shot in Liposomski D-Shot!

Liposomski C-Shot je učinkovita kombinacija vitamina C in cinka. Narejen je z okusom pomaranče in pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, pomaga delovati proti utrujenosti in izčrpanosti ter poskrbi za boljšo absorpcijo železa v kri.

Liposomski D-Shot vsebuje vitamina D3 in K2 v liposomski obliki za lažjo absorbcijo. Njuna kombinacija spodbuja normalno delovanje imunskega sistema, ohranja zdrave kosti in zobe ter pripomore k normalnemu delovanju mišičnih funkcij. Vitamin K2 dopolnjuje delovanje vitamina D3 z usmerjanjem kalcija na prava mesta v telesu. Na voljo je v nevtralnem okusu.

Posebnost prehranskih dopolnil v liposomski obliki je, da se hitreje in bolje absorbirajo. Pot vitaminov poteka naravnost v celice, zato je izkoristek aktivne sestavine večji, kot če bi vitamine zaužili v obliki sirupov, kapsul ali tablet. Priporočeno dnevno količino lahko spijete samostojno ali skupaj s poljubno tekočino. Oba izdelka sta primerna tudi za vegane, narejena pa sta brez sladkorja, sladil, konzervansov, alkohola in drugih umetnih dodatkov.

Izjemni uspehi ekip Tattoo Care, Pokica in Uroš & Valentina

avgust 2020

 

Za nami so štiri leta projekta Štartaj Slovenija in pogled na dosežke 28 podjetniških ekip, ki so na police trgovin Spar postavili več kot 100 izdelkov, nas navdaja z velikim ponosom. Predstavljamo dosežke treh izbranih podjetniških ekip iz prvih treh sezon Štartaj Slovenija: Tattoo Care, Pokica in Uroš & Valentina.

Kranjčanka Jasna Grbić je v 1. sezoni na police trgovin Interspar postavila Tattoo Care, negovalno mazilo za dolgotrajno lep videz tetovaž. S svojo trmo in vztrajnostjo je postala navdih mnogim. V preteklih nekaj letih je vzpostavila lastno proizvodnjo, prenovila embalažo in razvila nove izdelke, kot so Tattoo Care Sun Protection in Tattoo Care Black Rose, ki se zdaj prodajajo v vseh trgovinah Spar. Mlada podjetnica je pogumno zakorakala tudi na ameriški trg. Kaj vse je dosegla, odkrijte v videu.

Ekipa mladih Štajercev na čelu z Urošem Požganom je v 2. sezoni predstavila Pokico, inovativno pokovko v različnih okusih.  V preteklih letih so bistveno povečali proizvodnjo, predstavili nove okuse in brezglutenske izdelke, se prebili na nemški in hrvaški trg, hkrati pa se povezujejo z lokalnimi podjetniki na Štajerskem in pozitivno vplivajo na podjetniško vzdušje  v lokalnem okolju. Več o uspehu ekipe Pokica odkrijte v videu.

Pri Valentini in Urošu Kavčiču je vedno bilo začutiti gorečo željo in optimizem. Potem ko sta se uspešna sadjarja in lastnika vipavske kmetije v 3. sezoni predstavila z mlečno-sadnimi namazi Marmela, sta na police trgovin Spar postavila še slastne domače marmelade in sirupe, vložila v širitev proizvodnje in osvojila nove prodajne poti. Več o njuni poti v videu.

Izjemni uspehi ekip Tattoo Care, Pokica in Uroš & Valentina
Gaia Naturelle, Palačinkomat in Drobtinka nizajo uspehe

Tudi Gaia Naturelle, Palačinkomat in Drobtinka nizajo uspehe

avgust 2020

 

Podjetniške zgodbe ekip Štartaj Slovenija so polne izjemnih dosežkov, ki jih ponosno delimo z vami! Pogledali smo, kje so danes ekipe Gaia Naturelle, Palačinkomat in Drobtinka.

Anja Bordon je začela je sama, s 3. sezono Štartaj Slovenija, danes pa zaposluje štiri sodelavce v Sloveniji in pet na Hrvaškem. Svoje inovativne izdelke, kozmetiko in prehranska dopolnila, prodaja tudi v Srbiji, Bosni in Hercegovini, na Češkem, Slovaškem in Poljskem, v Nemčiji in Kanadi, celo v Združenih arabskih emiratih, za kar je razvila posebno embalažo. Gaia Naturelle je postalo stabilno slovensko podjetje, ki raste in se razvija naprej s polno paro. Kaj vse je dosegla Anja, odkrijte v videu.

Pri ekipi Palačinkomat ni nikoli dolgčas. Aljaž Deu, najhitrejši palačinkar na svetu, je z ženo Tino vzpostavil lastno proizvodno linijo. Razvila sta družinsko pakiranje Palačink TAKOJ! in nov izdelek, Palačinke beljakovinke,  ki kmalu prihaja na Sparove police. Počasi, a vztrajno se prebijata na tuje trge, podjetniško pot pa sta začinila z veliko zabave in, seveda, okusnih palačink! Več v videu.

Iz Žalca v svet – tako bi lahko opisali pot ekipe Drobtinka. Tina in Grega Teršek sta začela z Mojo presno granolo, ki je številnim kupcem popestrila zajtrke in malice. Danes Drobtinka v trgovinah Spar in Interspar ponuja kar 11 izdelkov, razvija nove in jih prodaja po vsem svetu, še posebej pa smo ponosni na njuno novo 100% biokompostabilno embalažo. Več o njunih dosežkih v videu.

Drobtinka predstavlja bio kaši iz zemeljskih mandljev v novi, 100 % biokompostabilni embalaži

avgust 2020

 

Drobtinka, ki od 3. sezone Štartaj Slovenija navdušuje s svojimi inovativnimi, ekološkimi in veganskimi izdelki, predstavlja novost – bio kaše iz zemeljskih mandljev

Kaša brez kuhanja je mešanica skrbno izbranih sestavin, med katerimi so zemeljski mandlji , gomolji, ki vsebujejo visok delež prehranskih vlaknin prebiotične narave. Mešanica je na voljo v dveh okusih (kakav in rožič s cimetom), ne vsebuje glutena in je primerna za vse, ki so občutljivi na oreščke. Priprava je sila preprosta: tri žlice kaše preprosto zmešate z vodo ali rastlinskim mlekom, po želji dodate sveže narezano sadje in si tako pripravite okusen zajtrk ali malico.

Tina in Grega Teršek, ki stojita za Drobtinko, sta nov izdelek predstavila v popolnoma novi, 100% biokompostabilni embalaži. Vrečke so narejene iz obnovljivih surovin – lesa ter koruznega in krompirjevega škroba. Na domačem kompostu razpadejo v 8 mesecih, v pospešenem biokompostabilnem postopku pa samo v 66 dneh.  V novih vrečkah bodo kmalu na voljo tudi vsi drugi Drobtinkini izdelki.

Veseli smo, da podjetniki Štartaj Slovenija razmišljajo ekologično in si skupaj z nami prizadevajo za bolj čisto prihodnost, z manj plastike in več skrbi za okolje!

Drobtinka, bio kaša iz zemeljskih mandljev v 100 % biokompostabilni embalaži
Pršilo proti gozdnim nadlogam Odori

Nad gozdne nadloge z naravnim pršilom Odori

avgust 2020

 

Nina Slapšak, lastnica podjetja Odori in podjetnica 2. sezone Štartaj Slovenija, razvija nove ekološke kozmetične izdelke s polno paro. Tokrat je poskrbela za nego in naravno zaščito kože vseh, ki radi bivajo v naravi.

Novo pršilo proti gozdnim nadlogam Odori je na voljo v praktični 100 ml embalaži in je narejeno na osnovi rastlinskih in eteričnih olj. Na kožo deluje prijetno in jo odišavi. Dodana eterična olja imajo komarjem in mrčesu neprijeten vonj. 

Z naravno zaščito Odori bo bivanje v naravi še bolj brezskrbno in prijetno! Vsekakor svetujemo, da kožo ob prihodu domov temeljito pregledate.

Prva slovenska kombučarna v novih prostorih

avgust 2020

 

Brata Mirza in Zlatan Ljubijankić, ponosna zmagovalca 4. sezone Štartaj Slovenija, sta pred kratkim proizvodnjo svoje BeLife kombuče preselila v nov prostor v industrijski coni Duplica v Kamniku.  Selitev v nove prostore površine kar 320 m2 jima omogoča lažje delo, širitev proizvodnje in povečanje kapacitet, kar pomeni še več steklenic priljubljene kombuče na policah trgovin Spar in Interspar!

Poleg prostorov se širi tudi ekipa – Mirza in Zlatan trenutno iščeta dodaten par rok v proizvodnji.

Ekipa BeLife je v prvi slovenski kombučarni zasnovala tudi degustacijski prostor, kjer bodo ljubitelji kombuče enkrat tedensko lahko preizkušali nove okuse priljubljenega napitka. Nov okus BeLife šabesa (meta in bezeg) pa kmalu prihaja tudi na Sparove police. Več razkrijemo kmalu! 

Kombucha brewery
Štartaj Slovenija, Novosti iz 4kidsandus: črno milo in higiensko pršilo za roke

Novosti iz 4kidsandus: črno milo in higiensko pršilo za roke

julij 2020

 

Če so vas v 3. sezoni Štartaj Slovenija prepričali 100% naravni šamponi in balzami 4kidsandus v stilski trajnostni embalaži, vas bo razveselila tudi novica, da smo ponudbo na kozmetičnem oddelku popestrili z dvema dodatnima izdelkoma iste blagovne znamke. Od zdaj sta v trgovinah Interspar in izbranih trgovinah Spar na voljo črno milo in higiensko pršilo za roke 4kidsandus!

Črno milo 4kidsandus je nežno, a učinkovito in še posebej odlično deluje za čiščenje mastne kože, nagnjene k nečistočam, ogrcem in aknam. Ob delovanju milo ne vpliva na naravno pH vrednost kože. Odpravlja ogrce, zmanjšuje in preprečuje nastanek aken ter uravnava masten občutek na koži. Aktivno rastlinsko oglje kožo neguje, odlično globinsko očisti pore, nase veže nečistoče in strupe, obenem pa deluje kot nežen piling.

Higiensko pršilo za roke 4kidsandus poskrbi za intenzivno čiščenje in vlažilno nego rok in je nepogrešljivo v današnjih časih, v primerih, kadar si rok ni mogoče umiti z milom in vodo. Izdelek je 100 % naravnega izvora, veganski in ne vsebuje silikonov, parafina, umetnih barvil in sintetičnih težav. Se hitro vpije, ne masti, osveži ter pusti dolgotrajen občutek čistoče na rokah.

Odori Refil avtomat od zdaj tudi v Intersparu Šiška v Ljubljani in Intersparu Europark v Mariboru

julij 2020

 

V Sparu skrb za okolje postavljamo kot prioritetno nalogo, zato smo v sodelovanju s podjetjem Odori, ki ste ga spoznali v 2. sezoni Štartaj Slovenija, postavili še dva Odori Refil avtomata. Od zdaj lahko kupci v trgovino prinesejo svojo embalažo in s pomočjo avtomata ponovno napolnijo 10 naravnih izdelkov Odori za dom tudi v Intersparu Šiška v ljubljanskem nakupovalnem središču Aleja in Intersparu Europark v Mariboru. Avtomata se pridružjeta prvemu, ki smo ga lani postavili v Intersparu Citypark v Ljubljani.

Ponosni smo, da smo tovrstno storitev ponudili prvi med večjimi trgovci. Še naprej bomo podpirali mlado podjetnico Nino Slapšak, v sodelovanju s katero si želimo postaviti čim več podobnih polnilnih avtomatov po vsej Sloveniji.

Štartaj Slovenija, Poletje bo v znamenju dveh novih vonjev Nelipot

Poletje bo v znamenju dveh novih vonjev Nelipot

julij 2020

 

Ekipa Nelipot že od zmage v 1. sezoni Štartaj Slovenija in pridobitve naslova HIT PRODUKT 2016 vztraja na poti razvoja 100% naravne, ročno izdelane in ekološko certificirane kozmetike. Letošnje poletje bo zadišalo po sivki in eteričnem olju tangerinke, saj Nelipot na police trgovin Spar in Interspar postavlja dva popolnoma nova vonja priljubljenih naravnih dezodorantov v stiku – ANGELC in CAHEN.

Nelipot CAHEN je po stopnji zaščite najbolj učinkovit Nelipotov dezodorant do zdaj, saj vas bo ščitil kar 24 ur. Razvaja z vonjem eteričnega olja tangerinke, ki v kombinaciji z oljem kanange tvori popolno kombinacijo za sveže poletje brez neprijetnega vonja.

Nelipot ANGELC prav tako uspešno zavira nastanek neprijetnega telesnega vonja in zmanjšuje vlažnost v predelu pazduh, prepriča pa z dišečo kombinacijo eteričnih olj sivke in vanilije.  

Nova dezodoranta sta dermatološko testirana, ročno izdelana, v celoti veganska in ekološko certificirana, ne vsebujeta sintetičnih dišav, hkrati pa sta na voljo v inovativni embalaži, narejeni iz biorazgradljivih surovin, ki je popolnoma zasnovana in izdelana v Sloveniji.

Odori predstavlja razpršilo za roke z antibakterijskim učinkom

junij 2020

 

V času, ko skrb za zdravje postavljamo na prvo mesto, je odlična novica, da nam pri tem pomaga tudi inovativnost podjetnikov Štartaj Slovenija. Nina Slapšak, lastnica podjetja Odori in podjetnica 2. sezone Štartaj Slovenija, je pred kratkim na police trgovin Spar postavila popolnoma naravno razpršilo z antibakterijskim učinkom, ki pomaga ohranjati higieno rok.

Njegova formula je obogatena s pomirjujočimi in vlažilnimi aktivnimi sestavinami, ki preprečujejo izsušitev kože. Uporabite ga, ko na voljo nimate mila in tekoče vode – preprosto popršite po rokah in vtrite do suhega. Izdelek ima svež zeliščni vonj, je veganski in vsebuje BIO sestavine.

Razpršilo se pridružuje bogati liniji izdelkov Odori, 100-odstotno naravnih izdelkov za dom in osebno nego, ki so učinkoviti, nežni, dišeči, varni in zdravi, prijazni do kože in narave, celo do pralnega stroja.

To poletje se sladkajte brez slabe vesti z novimi medeno-sadnimi namazi Medenka!

junij 2020

 

Predstavljajte si zajtrk s slovenskim cvetličnim medom in sočnimi pomarančami ali gozdnimi borovnicami … Sliši se prav tako slastno, kot je v resnici!

Ekipa Medenke na polico Štartaj Slovenija postavlja popolnoma nov izdelek, medeno-sadne namaze v dveh okusih (cvetlični med & pomaranča ter cvetlični med & borovnica). Za razliko od večine marmelad in džemov, novi Medenkini namazi ne vsebujejo rafiniranega sladkorja, želatine in prekuhanega sadja, v katerem se pri prekuhavanju uniči večina naravno prisotnih vitaminov in mineralov.

Sestavljeni so zgolj iz dveh naravnih sestavin: slovenskega cvetličnega medu in liofiliziranega sadja, ki je obdelano na tak način, da ohrani kar 97 % vseh vitaminov in mineralov. Prav tako pa pri pripravi namazov medu ne segrevajo na temperaturo nad 37 stopinj Celzija, kar pomeni, da ohrani prav vse svoje naravne kvalitete.

Medeno-sadne namaze Medenka lahko namažete na kruh ali palačinke (priporočamo Palačinkomatove :)),  vmešate v navadni jogurt ali skuto, lahko pa jih uporabite tudi kot preliv za mlečni riž, griz, vaflje ali sadne solate. Dober tek!

Na policah je nova omaka Alla Luigi napoletana

april 2020

 

Tako kot v življenju, tudi podjetniška pot ne gre vedno kot po maslu. Z dobro mero vztrajnosti, pravo mešanico začimb in nekaj ustvarjalnosti pa gre vse malo lažje. Tega recepta se drži tudi podjetnik in kuhar Luigi Petrella, ki je neizogibno situacijo obrnil sebi v prid in nas presenetil z novo okusno omako. Alla Luigi predstavlja paradižnikovo omako napoletano, ki je že na policah trgovin Interspar.

Zvest svojim vrednotam, je Luigi vedno kuhal omake iz sezonske zelenjave. Pred izzivom se je znašel, ker ena izmed glavnih sestavin omake veganski ragu, melancan, trenutno ni več v sezoni vrtnin, zato se je odločil pripraviti novo. Navdih za njo je črpal iz svoje mladosti, ki jo je preživel v italijanskem mestu Neapelj. Tako je nastala Alla Luigi napoletana, klasična italijanska paradižnikova omaka s česnom in začimbami. Preprosta veganska omaka je idealna za dni, ko vam zmanjka časa ali navdiha za kuhanje, ni pa vam vseeno za kvaliteto sestavin. Pa dober tek!

Uroš in Valentina predstavljata sirupe in marmelade

april 2020

 

Uroš in Valentina še naprej skrbita, da se razvajamo s sadnimi okusi brez ojačevalcev okusa in umetnih dodatkov. Naše police sta popestrila s sadnimi sirupi, ki so osvežujoča novost med njunimi izdelki. Izbirate lahko med okusi maline in pasijonke v obliki sadnega sirupa z dodatkom sveže iztisnjenega limoninega soka, ki pričara svežino, ter posebnim okusom čajnega sirupa z limonsko travo. Sirupe zmešajte z vodo za napitek, Uroš in Valentina pa jih priporočata tudi kot preliv v jogurtu, kaši ali kot dodatek k smutijem.

Njune sadne namaze z mlekom pa so zamenjale marmelade, ki se jim boste težko uprli. Zajtrk si lahko popestrite z okusi marelice, maline, jagode in breskve. Uroš in Valentina jih pripravljata po točno določenem postopku termične obdelave, s katerim se ohranijo naravno prisotni minerali in vitamini ter barva in vonj po sveže sadju. Mmmm, dobrote Vipavske doline so na voljo v novih izdelkih Uroša in Valentine ter imajo domač pridih. Poiščite jih na naših policah!

Pasje dobro: nov okus hrane za pse Good4Dogs

april 2020

 

Kosmatinci imajo razlog, da še bolj veselo mahajo z repki, saj je Good4Dogs predstavil novo vrsto mesa surove hrane za pse, ovčetino. Kot že veste surova hrana ugodno vpliva na imunski sistem in idealno težo kužkov ter pripomore k lepši dlaki in boljšim zobem. Prednost Good4Dogs hrane za pse z ovčetino je še dodatek sadja in zelenjave ter rjavih morskih alg, ki imajo v kombinaciji z mesom pozitivne učinke na splošno počutje in energijo psov.

Čokoholiki, pozor: Moj Sufle je na voljo v vseh trgovinah Spar!

april 2020

 

Vsi, ki se radi sladkate tako, da nekaj spečete in pri tem umažete čim manj posode, že dobro poznate sladico Moj Sufle. Dodaten razlog za veselje pa je novica, da je od zdaj Moj Sufle na voljo v zamrzovalnih skrinjah prav vseh trgovin Spar. Kar 101 trgovina Spar poskrbi, da si čokoladno razvado kadarkoli pripravite doma in uživate v vrhunski sladici brez spretnosti kuharskega mojstra. Predpripravljeno sladico iz 72-odstotne temne čokolade, ki jo spečete v pečici in postrežete ter uživate doma na način, kot v vrhunskih restavracijah, ste spoznali v 4. sezoni projekta Štartaj Slovenija.  

V restavracijah Interspar zdaj tudi BeLife kombuča

februar 2020

 

Če že poznate BeLife kombučo, ste najbrž navdušeni nad naravno gazirano pijačo, ki ima osvežujoč okus in dobro deluje na splošno počutje. Zaradi fermentacije sladkanega pravega čaja ob prisotnosti kulture kombuče, nastane gazirana pijača, polna življenja. Tudi obiskovalci restavracij Interspar si lahko po novem ob malici privoščite stekleničko BeLife kombuče in se na delovno mesto ali po opravkih vrnete še bolj polni energije.

 

Šamponi 4kidsandus od zdaj na voljo tudi v vseh trgovinah Spar

februar 2020

 

Naravni šamponi in balzam za lase 4kidsandus, ki so navdušili v 3. sezoni Štartaj Slovenija, so poleg poličk v vaših kopalnicah, svoje mesto našli tudi v trgovinah Spar po vsej Sloveniji.
Podjetnika Vanja in Jure Rainer sta Slovenijo prepričala z izdelki iz 100-odstotno naravnih in organskih sestavin s certifikatom naravne aroma kozmetike. Znamko 4kidsandus ustvarjata z mislijo na lepši in bolj trajnostni jutri, saj so izdelki brez plastične embalaže, šamponi v obliki trdega mila pa zadostujejo za 4 mesece uporabe in pranja las. Veseli smo, da je naravna nega las, zapakirana v okolju prijazno embalažo, sedaj na voljo še večjemu krogu kupcev. Najdete jih v vseh trgovinah Spar in Interspar po Sloveniji.

 

Alla Luigi predstavlja mesne kroglice v paradižnikovi omaki

januar 2020

 

Podjetniška ekipa Alla Luigi je zakuhala nekaj novega. Kot ostale omake, je tudi nova paradižnikova omaka z mesnimi kroglicami pripravljena iz mesa slovenskega porekla ter brez ojačevalcev okusa in konzervansov. Je odlična izbira za dni, ob katerih vam primanjkuje časa ali zmanjka navdiha za kuhanje.

Kljub temu, da jim do konca 4. sezone Štartaj Slovenija na police ni uspelo dostaviti tretje omake, Luigi Petrella in ekipa niso obupali. “Iz napak na podjetniški poti smo se ogromno naučili. Ves čas smo se zavedali, zakaj so nam nekatere stvari prekrižale pot, vsekakor pa se nismo predali, ampak smo šli naprej kot borci,” so povedali fantje, ponosni na novo omako, ki je že na policah trgovin Interspar.

 

BeLife predstavlja nov okus kombuče!

januar 2020

 

BeLife kombuča, ki je postala HIT produkt 2019, je v svoj nabor okusov dodala še en svež,  zimski okus. Mlada podjetnika, Mirza in Zlatan Ljubijankić, sta dokaz, da se z voljo in pravim pristopom v podjetniškem svetu daleč pride. Še preden smo podjetju BeLife podelili laskavi naziv HIT produkt 4. sezone, sta že razvijala nov okus kombuče. Tako kot njuna sveža podjetniška energija, je tudi nov okus kombuče osvežujoč in po okusu lepo paše v praznični čas. V njem se prepletajo svežina pomaranč, goji jagode in kanček ingverja, ki bodo vaše življenje začinili z imenom vesela pomaranča.
Veselimo se novega okusa in komaj čakamo, kaj nam bosta mlada podjetnika pripravila v prihodnje!

 

Podjetniški ekipi Altburger je uspelo!

december 2019

 

Po večmesečnem trdem delu je podjetnikoma Luki in Maju uspelo pripraviti Altburger za prodajo v trgovinah INTERSPAR. Podjetniška pot od ideje do police je bila za Altburger, 100-odstotno rastlinski burger iz sojinih beljakovin in z dodatkom vitamina B12, to sezono projekta Štartaj Slovenija najdaljša. Mlada podjetnika sta sledila svoji viziji razvoja rastlinskega burgerja in ponudila odgovor na onesnaževanje podnebja, ki ga povzroča mesna industrija. Kljub dolgotrajnemu procesu razvoja in testiranj, sta podjetnika vztrajno delala na tem, da je Altburger od zdaj na voljo v hladilni skrinji pri polici Štartaj Slovenija v vseh trgovinah INTERSPAR. Z mislijo na lepši jutri se veselimo priprave Altburgerja!

 

Ste že preizkusili Odori refil avtomat za ponovno polnjenje naravnih čistil?

november 2019

 

V Sparu že danes razmišljamo EKO LOGIČNO in se zavedamo, da je ponovno polnjenje embalaž korak k trajnostnemu življenju. Veseli nas, da si skrb za okolje kot prioritetno nalogo postavlja tudi vse več podjetnikov. V duhu projekta Štartaj Slovenija se zavedamo, da sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse, tudi ko gre za naš planet. Zato smo skupaj s podjetjem Odori v Intersparu Citypark postavili prvi Odori Refil avtomat. Njegovo delovanje smo skupaj z Nino Slapšak, ustanoviteljico podjetja Odori, in Niko Veger, blogerko, ki piše uporabne nasvete za bolj trajnostni življenjski slog, predstavili na posebnem dogodku, da prikažemo, kako preprosto je podpreti okolju prijaznejše alternative.

Linijo naravnih izdelkov za dom Odori je razvila Nina Slapšak, magistrica kemije, ki je na podjetniško pot stopila v 2. sezoni projekta Štartaj Slovenija. Izdelki so na voljo v embalaži iz aluminija, ki ima manjši vpliv na okolje, ter je namenjena ponovni uporabi. zato z veseljem podpiramo mlado podjetnico pri izvedbi trajnostnih in inovativnih idej.
Ponosni smo, da kot prvi med večjimi trgovci, kupcem lahko omogočimo, da v trgovino prinesejo svojo embalažo in s pomočjo avtomata ponovno napolnijo čistila za dom. Med 42 izdelki jih je kar 10 na voljo za ponovno polnjenje na Odori Refil avtomatu.  

Mladi podjetnici predstavljata nov izdelek La Popsi BONBON

oktober 2019

 

Sveža podjetniška energija mladih podjetnic Neže in Karmen kar ne pojenja! V želji, da bi La Popsi lahko vzeli s seboj v torbici, šolski torbi ali nahrbtniku kamorkoli, ter se posladkali in okrepčali brez slabe vesti, sta ustvarili nov izdelek. Sadni družini se je pridružil La Popsi BONBON, vitaminov polna vrečka, ki jo že najdete v vseh trgovinah Interspar!

La Popsi BONBON so sadni koščki iz sadja najboljše kakovosti, ki vsebujejo veliko vlaknin. Podjetnici ostajata zvesti svojemu poslanstvu, zato je tudi La Popsi BONBON brez dodanega sladkorja, umetnih barvil, ojačevalcev okusa in konzervansov. So boljša alternativa sladkarijam, zato jih lahko brez slabe vesti ponudite svojim najmlajšim, ki pisano zabavo v vrečki sadnih bonbonov preprosto obožujejo.

Mladi podjetnici pravita, da gre za La Popsike v drugi, nezmrznjeni obliki. Izbirate lahko med tremi sadnimi okusi bonbonov v vrečki: jagoda, banana in ananas.

La Popsi se širi v sosednjo Avstrijo!

september 2019

 

Karmen Meze in Neža Mlakar, zmagovalki 3. sezone projekta Štartaj Slovenija, si pred enim leto še nista upali sanjati, da bosta s svojimi vitamini na palčki La Popsi navdušili celo Slovenijo ter napolnili police naših trgovin Spar in Interspar. Njun izdelek je postal Hit produkt 2018, od takrat pa njuna sveža podjetniška energija kar ne pojenja.

Skupaj z mladima podjetnicama se veselimo novice, da bodo od januarja 2020 naprej njuni priljubljeni vitamini na palčki na voljo v več kot 1000 trgovinah SPAR po vsej Avstriji! Karmen in Neža sta podpisali 3-letno pogodbo s Spar Avstrija in se kot prvi Slovenki uvrstili v program Young & Urban, ki, tako kot Štartaj Slovenija, podpira mlade podjetnike in inovativne izdelke.

Nič neobičajnega pa za podjetnici ni razmišljanje izven okvirjev pri razvijanju novih izdelkov. Oktobra pride na police naših trgovin njun novi izdelek, ki tokrat izjemoma ne bo v zamrznjeni obliki. Kljub temu podjetnici ostajata zvesti svojemu poslanstvu, zato bo tudi ta izdelek poln sadja in še vedno brez dodanega sladkorja.

Tako kot embalaža njunih sladolednih palčk, je pisana tudi podjetniška pot znamke La Popsi. Čeprav sta sami zmogli veliko, se v duhu projekta Štartaj Slovenija še kako dobro zavedata, da skupaj zmoremo vse. Zato sta letos širili ekipo in zaposlili nove sodelavce. Čeprav je glavna sezona sladoleda že za nami, pa se za ekipo La Popsi v naslednjih mesecih začenja druga najpomembnejša sezona, bi lahko rekli. V hladnejših mesecih je na policah vedno manj svežega sadja, zato la Popsi za zalogo vitaminov skrbi s široko ponudbo zamrznjenega sadja na palčki.

Kolagen shot od zdaj naprej na voljo tudi v vseh trgovinah Spar

september 2019

 

V 3. sezoni projekta Štartaj Slovenija smo spoznali podjetnico Anjo, ki nam je približala kategorijo prehranskih dopolnil. Navdušila je z izdelkom Kolagen shot, ki z vrhunskimi sestavinami skrbi za celovito nego kože za mladosten videz, ohranjanje lepih las in čvrstih nohtov. Priporočen je dnevni vnos Kolagen shota, ki ga od zdaj naprej najdete tudi v vseh trgovinah SPAR na oddelku alternativne prehrane! Zdaj si lahko svoj jutranji odmerek Kolagen shota priskrbite v vam najbližji trgovini SPAR ali INTERSPAR.

Anja je na podlagi odzivov uporabnikov ter z glavo polno idej začela razvijati nove izdelke, ki za lepoto poskrbijo celostno, že takoj zatem, ko je Sloveniji predstavila Kolagen shot. Na police trgovin Interspar je junija tako prišel ShotCa, prehransko dopolnilo s kalcijem ter vitaminoma D in K.
Mlada podjetnica in živilska tehnologinja vestno sledi trendom in hkrati z razvojem svojih izdelkov postavlja nove trende v kategoriji prehranskih dopolnil in kozmetike. Verjamemo, da nas bo presenetila tudi z naslednjim izdelkom, ki ga bo predstavila trgu!

3. sezona Štartaj Slovenija

Tretja sezona nam je prinesla 8 novih inovativnih izdelkov, od zmesi za palačinke in priljubljenih vitaminov na palčkah pa vse naravnih šamponov, kolagena in balzama za nego pasjih tačk.

4. sezona Štartaj Slovenija

Aktualna sezona projekta Štartaj Slovenija! Vsi podjetniki 4. sezone ostajajo v trgovinah Interspar, izdelki kar petih podjetnikov pa bodo od januarja 2020 na voljo tudi v izbranih trgovinah Spar.