TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Čebelarstvo Pislak Bali

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

podravska

Sortiman:

slovenski med z geografskim poreklom

Slovenija - Podravska regija
Čebelarstvo Pislak Bali, To smo mi, Naravnost od pridelovalca, Lokalni dobavitelji SPAR

Medeni zakladi iz štajerskih panjev

Medena zgodba družine Pislak se začne davnega leta 1946, ko takrat 12-letni Janko z denarjem, ki ga prejme ob birmi, kupi svoj prvi roj čebel, kasneje pa postane eden najbolj znamenitih slovenskih čebelarjev. Njegovo dediščino plemeniti njegova hči Adela, ki je skupaj z možem Robertom vajeti družinskega čebelarjenja v Apačah prevzela leta 2014. Danes so največje čebelarstvo v Sloveniji, o vrhunski kakovosti pa pričajo številna strokovna priznanja.

Med z geografskim poreklom

Različne vrste medu, matični mleček, vosek in ostali čebelji pridelki so zakladnica čebelarske dejavnosti Pislak-Balijevih. Od leta 2007 imajo vzpostavljen stalen nadzor kakovosti pridelave medu, matičnega mlečka in cvetnega prahu, za doseganje najvišjih standardov pa so uredili tudi lasten laboratorij. Že leta 2013 so pridobili označbo Slovenski med z geografskim poreklom, ki potrjuje, da je njihov med pridelan v Sloveniji.

Brez mojstrskega znanja ni medu

Čebelarsko znanje, ki se sicer opira na izjemno tradicijo, se nenehno sooča z novimi izzivi, zato je v Čebelarstvu Pislak Bali nepogrešljivi član ekipe zaposlenih tudi doktor veterinarske medicine –  čebelarski mojster. Čebelarijo na približno 2600 gospodarskih panjih oz. v 35 čebelnjakih. Od tega je 22 premičnih, tako da njihove čebele nabirajo medičino od Pohorja preko Dravskega polja do  haloških gričev.

Slovenski med najboljšimi na svetu

V naše trgovine od leta 2019 dobavljajo več vrst medu: cvetličnega, kostanjevega, gozdnega in akacijevega. Te vrste so za pašna območja njihovih čebel najbolj značilne, se pa v njihovi zbirki najdejo tudi edinstveni okusi, kot je ajdov med. Na naših policah je na voljo še izvrstna mešanica Medomix, ki združuje najbolj koristne čebelje predelke: med, cvetni prah, matični mleček in propolis.

Čebelarstvo v genih in srcu

V Čebelarstvu Pislak Bali gojijo tudi matice avtohtone pasme medonosne čebele 'apis mellifera carnica', pri nas znane kot kranjske sivke, ki je cenjena po vsem svetu. Tako kot je cenjen slovenski med, tekoči zaklad prizadevnih slovenskih čebelarjev, kot sta Adela in Robert, ki spoštujejo čebelji trud in si prizadevajo za naravno okolje, v katerem bodo male opraševalke med nabirale tudi za prihodnje generacije.

Nagrade:

Zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2022 za cvetlični med Pislak Bali

Zlata priznanja Dobrote slovenskih kmetij 2021 za cvetlični, kostanjev in gozdni med Pislak Bali

Zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2020 za gozdni med Pislak Bali

Zlata medalja Agra 2020 za cvetlični med Pislak Bali

Certifikati:

Slovenski med z geografskim poreklom SMGO

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte