TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Britovšek

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Ekološka kmetija Britovšek Danilo

Na stari domačiji svojih staršev

Završe so naselje v koroški občini Mislinja, kjer obkrožena z gozdovi in travniki leži kmetija Danila Britovška. Podedoval jo je po starših in že vse od leta 1978 za staro domačijo skrbi skupaj z ženo Marto. Od leta 2000 se na kmetiji ukvarjajo z ekološko govedorejo, pred tem pa so pri njih vzrejali predvsem krave in oddajali mleko.

Aprila je čas za začetek paše

Okoli 800 metrov visoko se zima poslavlja nekoliko kasneje kot v dolinah, zato Britovškovi običajno začnejo s pašo meseca aprila in vztrajajo vse do prvega snega. Seveda pa tudi pozimi poskrbijo, da imajo živali urejen izpust iz hleva. Na okoli 9 hektarjih travniških površin vzrejajo približno 15 glav živine. Položnejše travnike poleti kosijo, da pridelajo domačo suho krmo, delno pa travo silirajo in balirajo, odvisno od vremenskih pogojev.

Pripravlja se mladi prevzemnik

Marta in Danilo že desetletja skrbno delata, da vzdržujeta domačijo, zato se jima vsa pridna leta že kar malo poznajo. Danilo je upokojen, Marta pa je bila ves čas doma in je poleg kmetije skrbela še za družino. Vesela sta, da z njima živi tudi sin Matej s svojo družino, zato bo prej kot slej napočil čas, da mlada generacija prevzame vajeti ekološkega kmetovanja v svoje roke.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenija

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>