TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Fijavž

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

savinjska

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Savinjska regija
Ekološka kmetija Fijavž, lokalni dobavitelji, TO SMO MI, Naravnost od pridelovalca, SPAR

Ekološka govedoreja pod Roglo

Na kmetiji Fijavž se že tretjo generacijo ohranja isti priimek. Danes je gospodar kmetije Jožef Fijavž, a se že pripravljajo na to, da prevzame stvari v roke mlajši rod z mladim prevzemnikom, sinom Primožem. Jožef Fijavž je že leta 2001 vzpostavil ekološko govedorejo, na domačiji pa so se že nekoč ukvarjali v glavnem z živinorejo.

Dobra paša in kakovostno seno

Fijavževa domačija se uvršča med gorske višinske kmetije, saj se nahaja 750 m nad morjem. V lasti imajo nekaj več kot 8 hektarjev kmetijskih površin, za potrebe govedoreje pa najemajo še vsaj 10 hektarjev. Tako zagotovijo dovolj kakovostne paše in sena za okoli 35 glav živine, med katerimi so tudi krave dojilje in telički. Za oddajo mesa pa uspejo v teh razmerah ekološko vzrediti od 10 do 15 glav živine letno.  

Na domačiji vrvi od življenja

Pri Fijavževih je glavnina skrbi in dela namenjena živalim, ja pa res, da se Jožef trudi, da bi obilneje obrodil tudi domači travniški sadovnjak. Z ženo Zlatko imata pet otrok, zato trenutno na kmetiji živi kar osem članov, saj se jim je pridružila tudi partnerica sina Primoža. Z mladim prevzemnikom se lahko nadejamo, da bo kmetija živela tudi za prihodnje rodove in z ekološko govedorejo prispevala k odlični kakovosti ponudbe mesa lokalnega izvora.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>