TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Fračnik

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Ekološka kmetija Fračnik, lokalni dobavitelji, TO SMO MI, Naravnost od pridelovalca, SPAR

Ekološka govedoreja že 20 let

Iz Libelič, vasi tik ob meji z Avstrijo, se boste morali podati še na četrt ure dolgo vožnjo z avtomobilom, da boste dosegli Črneško goro in tam tudi Rebernikovo kmetijo, po domače znano kot Fračnikovo. Gospodar Ferdinand pravi, da nimajo uradnih virov, kako stara je domačija, a zelo verjetno šteje že vsaj 300 let. Impresivna pa je tudi doba, s katero se na kmetiji Fračnik ukvarjajo z ekološko govedorejo – že 20 let.

Visoko nad morjem in Dravo

Rebernikova domačija sodi med visokogorske kmetije in obsega 12 hektarjev obdelovalnih površin. Ekološka reja goveda je pri njih stalnica že vse od leta 2003. Na kmetiji običajno redijo med 15 in 20 glav živine. Večji del prodaje urejajo samostojno, del živali pa oddajo tudi preko Koroške kmetijsko-gozdarske zadruge, zato bomo lahko njihovo meso občasno ponudili tudi na naših prodajnih policah.

Prenovili zapuščeno domačijo

Ko jo je Ferdinand Rebernik v 80. letih prejšnjega stoletja podedoval, je bila kmetija že nekaj let zapuščena, stezice pa so se že dodobra zarasle, zato je bilo potrebno veliko dela vložiti v prenovo in izgradnjo gospodarskih objektov pa tudi hiše, ki je dom Ferdinanda in njegove žene, skupaj z njima pa živi tudi eden od njunih sinov z družino. O prihodnosti Ferdinand nerad govori, a vendarle upa, da bo starodavna kmetija, ki potrebuje veliko dela in skrbi živela tudi za prihodnje generacije ter dajala kakovostno, domačo hrano.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>