TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Jager

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

savinjska

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Savinjska regija
Slika je simbolna.

Tudi mladi ostajajo na kmetijah

Jakob Jager je eden tistih mladih nadobudnih ljudi, ki svojo prihodnost vidijo tudi v kmetijski dejavnosti. Za družinsko kmetijo, ki leži kar 950 m visoko, je kot zelo mlad prevzemnik sprejel odgovornost že leta 2015. Pri njih je ekološka govedoreja uveljavljena že najmanj 25 let. Jakob pa je takoj našel nove ideje za dodatne dejavnosti, zato so zdaj tudi v sistemu uvajanja ekološke reje slovenske avtohtone pasme krškopoljskih prašičev in kokoši nesnic.

Domačija tik pod Roglo

Jagrova domačija obsega 10 hektarjev površin, ki so za potrebe govedoreje delno namenjene pašništvu, vsaj dokler ne pade sneg, in v poletnem času pridelavi domačega sena, saj za krmo govedi že več kot 15 let ne uporabljajo silaže. V danih razmerah redijo na kmetiji okoli 11 glav živine, jeseni, ko se krave otelijo, pa še kakšno več. Preko Koroške zadruge bomo lahko zdaj ekološko govedino z njihove kmetije ponudili tudi na naši prodajnih policah.

Mladostno zagnan in zelo deloven

Kljub temu, da je na kmetiji pa tudi z gospodarjenjem v gozdu vedno veliko dela, Jakob hodi v službo. A to ga prav nič ne ovira, da ne bi poleg novih idej na kmetiji poskrbel za urejenost in prenovo objektov, saj želi, da je vedno vse kot iz škatlice. Pri tem mu pomagata mama Karolina in partnerka Veronika. Nedavno pa se jim je na domačiji pridružil še novi mali član družine Jager. S prihodom potomca ima Jakob morda še več volje, vsekakor pa veliko veselja, in kot pravi, se tudi v prihodnje vidi na svoji čudoviti domačiji.  

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenija

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>