TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Jeglijenk

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Slika je simbolna.

Kmetija, s katere se daleč vidi

S hriba nad koroško vasjo Selovec se odpirajo čudoviti pogledi na stičišče Mislinjske, Dravinjske in Mežiške doline pa tudi na avstrijske Alpe. In prav tam leži tudi kmetija, ki še vedno nosi staro ime Jeglijenk, saj se na tej grudi kmetuje že vsaj pet generacij. Zdaj na njej gospodari Zdravko Grilc, ki je leta 2009 pridobil certifikat, ki potrjuje ekološki način kmetovanja, in sicer so tako ekološki rejci goveda kot tudi piščancev.

Ekološka reja prava izbira

Pašno-kosni sistem je za Grilčevo kmetijo, ki ima seveda veliko zemlje uprte v hribovito pobočje, optimalen. Tako na 12 h zemlje govedo pasejo, hkrati pa uspejo pridelati domače seno za zimsko krmo. Na kmetiji je običajno okoli 30 glav živine, kar seveda vključuje tudi teličke, ki jih povržejo njihove krave. Na leto pa uspejo oddati do 10 glav goveda. Preko Koroške zadruge smo dogovorili dobavo njihovega ekološkega govejega mesa tudi za naše trgovine.  

Kmetija je tudi turistična

Z delom na domačiji se preživljata tako Zdenko kot žena Alenka, ki se v prvi vrsti posveča turističnemu delu, kadar so na kmetiji gostje. Sin Klemen je njuna nepogrešljiva pomoč, sicer pa je samozaposlen in vse več časa posveča ekološki reji piščancev, saj so na kmetiji za te potrebe uredili tudi klavnico, ki jo želijo v prihodnje dopolniti še z lastno predelovalnico. Pri Jeglijenk se bo, kot kaže, kmetija ohranila tudi za prihodnje rodove in prispevala k ponudbi slovenskega ekološkega mesa.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več