TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Kocjančič

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

dolenjska

Sortiman:

bio mlečni izdelki

Slovenija - Dolenjska regija
Kmetija Kocjančič
Zakaj ne vidite vsebine?
David Urankar je v sklopu video predstavitev dobaviteljev obiskal kmetijo Kocjančič. Poglejte si video!

Ekološko mleko in mlečni izdelki s Kočevskega

Urban in Jaša, brata dvojčka, ter Vito Kocjančič, so trije Markovi sinovi, ki v odmaknjeni vasici Gotenica že od leta 2013 složno in z veliko vneme nadaljujejo in nadgrajujejo delo na očetovi, certificirano ekološki kmetiji. Na njihovih travnikih se prosto pasejo krave molznice, ki dajejo odlično mleko, iz katerega v sirarni na domačiji nastajajo tudi edinstveni mlečni izdelki.

Krave same izbirajo pašo ali hlev

Kmetija Kocjančičevih obsega okoli 150 hektarjev zemlje, dve tretjini sta namenjeni košnji, tretjina pa pašništvu. Za doseganje boljše kakovosti mleka so pred leti izbrali rjavo pasmo krav in živalim čim bolj prijazen način reje, saj niso zgradili klasičnega hleva, ampak odprtega. Tako se lahko krave, ki se sicer pasejo približno polovico leta, tudi pozimi po okoliških travnikih prosto sprehajajo. Ob bok pristni reji pa fantje kmetovanje ves čas posodabljajo, tako na primer molža krav že poteka robotizirano.

Ekološka predelava mleka na kmetiji

Čeprav je bila prvotna dejavnost na kmetiji pridelava mleka, za katero še vedno prednostno skrbi Urban, sta Jaša in Vito osredotočena na razvoj mlečne predelave v domači sirarni, kjer porabijo približno četrtino vsega mleka, ki ga namolzejo. Vsi njihovi mlečni izdelki so, tako kot mleko, certificirano ekološki in vedno sveže narejeni. Za naše trgovine od leta 2018 dobavljajo bio jogurte, poleg tega pa pri Kocjančičevih nastajata tudi bio sir in pasterizirano mleko ekskluzivne znamke bio izdelkov SPAR Natur*pur.

Napredek nujen za obstoj kmetije

Sodobni pristopi h kmetovanju, inovativni procesi in razvoj unikatnih domačih izdelkov, s katerimi lahko vedno ponudijo lokalno kakovost preverjenega porekla, so za obstoj kmetovanja nujni, pravijo Kocjančičevi. Uspehov in razvoja njihove ekološke kmetije in sirarne pa zagotovo ne bi bilo brez osmišljenega razumevanja narave in ustreznega odnosa do živali ter iskrenega medsebojnega spoštovanja vseh, ki so vpeti v življenje in delo na domačiji.

Certifikati:

Ekološka pridelava mleka

Ekološka predelava mleka

Izbrana kakovost Slovenije

Nagrade:

Zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2021 za skuto (KGZ Ptuj)

Srebrno priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2021 za sir (KGZ Ptuj)

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>