TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Korešnik

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Slika je simbolna.

Ekološka reja že več kot 20 let

V bližini koroških Libelič in Dravograda, le streljaj do meje z Avstrijo, leži kmetija Korešnik, kot ji po domače še vedno rečejo v teh krajih. Danes je gospodarica domačije Brigita Snežič, ki z možem Dejanom nadaljuje tradicijo ekološke govedoreje, za katero se je že leta 2000 odločil njen pokojni oče. Pred tem so na domačiji namreč pridelovali tudi koruzo in se ukvarjali s pridelavo mleka.

Malo živali, velika skrb za kakovost

Kmetija Korešnik obsega okoli 12 hektarjev travnih in obdelovalnih površin. Premorejo pa še približno toliko gozda. Teren je v teh krajih precej hribovit, marsikje tudi nedostopen za kmetijske stroje, zato del površin namenjajo paši v toplejših mesecih. Področja, ki jih dosežejo s kosilnico, pa izkoriščajo za pridelavo sena, saj govedo hranijo samo z domačo krmo. Kadar je te manj zaradi vremenskih neprilik, je tudi število krav, bikov in telet na domačiji manjše. Vsako leto tako skladno z nadzorovanimi ekološkimi standardi vzredijo med 10 in 15 glav živine.  

Certificirano ekološko goveje meso

V sodelovanju s Koroško kmetijsko-gozdarsko zadrugo od leta 2022 dobavljajo odlično ekološko goveje meso tudi v naše trgovine. Količine so res skromne, a za ohranitev življenja na podeželju šteje vsaka možnost sodelovanja tudi z najmanjšimi slovenskimi rejci. Kmetovanje na tako majhni, hribovski kmetiji seveda ne daje dobička, zato tako Brigita kot njen mož hodita v službo. V veliko pomoč jima je Brigitina mama Majda, ki z veliko dobre volje še vedno poprime za vsako delo. Na kmetiji pa odrašča tudi njuna hči, ki pa je trenutno še premlada, da bi lahko vedeli, ali bo domačija ostala tudi njen dom.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija