TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Leder

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Ekološka kmetija Leder, lokalni dobavitelji, TO SMO MI, Naravnost od pridelovalca, SPAR

Ekološko kmetijstvo od leta 1999

Anton Ažnoh je kmetijo, ki se ponaša z več kot 300-letno tradicijo, od svojega očeta Urbana prevzel leta 1995. Že čez nekaj let sta se z ženo Andrejo odločila, da se na domačiji v celoti usmerijo v ekološko kmetijstvo. Poleg govedoreje pa se pri njih ukvarjajo tudi z rejo piščancev in krško-poljskih prašičev. V naše trgovine dobavljajo ekološko goveje meso, in sicer v sodelovanju s Koroško kmetijsko-gozdarsko zadrugo.

Prvi zapis o kmetiji že davnega 1689

Prvi zapisi koroške kmetije, ki se je še vedno drži staro ime Leder, so ohranjeni v registru žitnin, sicer pa se na domačiji, odkar pomnijo, ukvarjajo predvsem z živinorejo, tako je tudi ekološka govedoreja med njihovimi ključnimi dejavnostmi. Domačija obsega okoli 9 hektarjev obdelovalnih površin, ki jih med drugim uporabljajo tudi za pašo. Ažnohovi poskrbijo za celoten krog reje goveda – telijo torej domače krave, tako da so njihove živali rojene in vzrejene pri njih. Na njihovih pašnikih ali v hlevu je v povprečju okoli 20 glav goveje živine.

Uživajo tudi v pridelkih sadja

Ažnohovi se že vrsto let posvečajo tudi pridelavi sadja, ki ga sami tudi predelajo v okusne domače sokove, mošt, kis in razne likerje. Ponosni so na številne nagrade, ki so jih prejeli zanje. Čeprav Antonova žena Andreja hodi v službo, sta na kmetiji uspela urediti tudi manjši muzej kmečke opreme. Ali se bo kateri od dveh sinov odločil, da nadaljuje njuno pot, še ne vedo, a za zdaj imata Anton in Andreja še veliko volje in idej za razvoj in upata, da bodo ljudje v večji meri prepoznali odlično kakovost lokalno pridelane ekološke hrane in jo tudi cenili.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>