TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Novak

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

savinjska

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Savinjska regija
Slika je simbolna.

Ekološko goveje meso s Kozjanskega

S Kalobja se odpirajo lepi razgledi na Posavsko hribovje in vzhodni del Celjske kotline. Nedaleč stran pa leži kmetija Novak. Cvetko je postal prevzemnik leta 2018, na stari kmetiji pa je kmetoval že njegov pradedek. Ekološka govedoreja je pri njih uveljavljena vse od leta 2006 in je pomembna tudi zato, da se v tem razgibanem in hribovitem delu Kozjanskega ohrani podeželje, kot je bilo nekoč.

Majhna kmetija, zadovoljne živali


Novakovi imajo okoli 8 hektarjev obdelovalne zemlje, ki jo v celoti namenjajo govedoreji. Bregovi so namenjeni paši, kje je mogoč dostop s kmetijskimi stroji pa poskrbijo za pridelavo sena, manjši del travniške krme tudi balirajo. Pri njih boste našli dve pasmi goveda – lisasto in limuzin. Običajno redijo okoli 10 glav živine, poleg krav je za naravni pripust vedno med njimi tudi domači plemenski bik.

Kmetija in služba z roko v roki

Cvetko ohranja staro kmetijo skupaj z ženo Marinko, a zaradi majhnosti domačije morata oba še v službo. Pašno-košni sistem je edini, ki ob zaposlitvi omogoča kmetovanje, saj so živali velik del leta na pašniku, zato ne zahtevajo toliko časa kot pozimi, ko je treba za njimi čistiti in jih krmiti. Na domačiji odraščata njuna dva sinova, ki že od malega spoznavata delo na kmetiji pa tudi spoštovanje do domačih živali in čudovite narave, ki jih obdaja.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenija

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz