TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Nunčič

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Slika je simbolna.

Ostali zaradi veselja do kmetovanja

Kmetijo Mesner, po domače Nunčič, je Stanko Mesner podedoval leta 1992. Veselje do kmetovanja ga je skupaj z ženo Andrejo gnalo, da sta se odločila domačijo ohraniti in od nje vsaj delno tudi živeti. Na stari kmetiji so bili že tradicionalno usmerjeni v govedorejo, v sistem ekološke kontrole pa so se vključili leta 2003.

650 m visoko je življenje drugačno

Mesnerjevi vsako leto oddajo le od 2 do 5 glav živine, pa vendar bomo zdaj tudi v naših trgovinah vsaj občasno ponudili lokalno vzrejeno ekološko govedino s te koroške domačije, ki leži na slikovitem Svetem Jerneju nad Muto. Na 11 hektarjih obdelovalne zemlje povprečno redijo okoli 20 glav živine. Andreja je doma, zato vedno bdi nad živalmi, seveda še posebej v času, ko domače krave telijo. Na kmetiji pridelajo tudi kakovostno seno, večji del leta pa se živina prosto pase po bolj ali manj hribovitem terenu, ki ga v teh koncih res ne manjka.

Eden na kmetiji, drugi v službi

Stanko Mesner si služi kruh v dolini, žena Andreja je zato prevzela glavni del gospodarjenja na kmetiji. Na domačiji so odrasli tudi njuni štirje otroci. Trenutno doma živijo še ena od hčera ter dva sinova, eden od njiju že s svojo družino, tako da zdaj na kmetiji odrašča tudi prva vnukinja. Dolgčasa pri njih ne poznajo, preplet generacij pa budi upanje, da se bodo na travnikih ekološke kmetije Nunčič tudi čez mnogo mnogo let pasle domače krave, bikci in telički.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenija

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>