TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Pišljar

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

osrednje slovenska

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Osrednjeslovenska regija
Slika je simbolna.

Tri generacije na ekološki kmetiji

Na stičišču alpskega in dinarskega sveta se v vasi Rovtarske Žibrše v bližini Rovt nad Logatcem nahaja kmetija Pišljar, na katero bi vas starejši vaščani še usmerili s starim imenom 'na Pivkejšah'. 600 metrov nad morjem leži domačija, kjer gospodar Erik Pišljar skrbno vzreja govedo skladno z ekološkimi smernicami in tako nadaljuje tradicijo staršev, ki so ekološko govedorejo uvedli že leta 2008.

Običajno vzrejajo okoli 15 glav živine

Pišljarjeva kmetija obsega 20 hektarjev obdelovalne zemlje, travniki oz. pašniki pa so lepo razprostrti okoli domače hiše, tako da so krave, telički in bikci tudi med pašo skoraj vedno na očeh gospodarja. Med njihovimi pasmami prevladuje simentalsko govedo. Pol leta so živali zunaj na paši, poleti pridelajo domače seno in travno silažo, pozimi pa predvsem mama Jelka ogromno prispeva k oskrbi živali v hlevu, saj imata tako Erik kot njegova žena še svoje službene obveznosti.

Kmetovanje se v teh krajih opušča


Erik je kmetijo od staršev prevzel leta 2013 in skupaj z ženo Špelo tukaj ustvaril svojo družino. Otroci še odraščajo, a so kljub temu tesno vpeti v delo na domačiji in znajo marsikaj postoriti. Na kmetiji torej kar tri generacije družno vztrajajo in skrbijo, da se ohranja podeželski utrip in dediščina, ki je v Sloveniji tesno prepletana s kmečkim življenjem. Tudi Pišljarjevi dokazujejo, da so manjši ekološki rejci še kako pomembni pri zagotavljanju kakovostne, lokalno pridelane hrane.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenija

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>