TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Pogorevc

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Slika je simbolna.

Že od nekdaj živijo z živinorejo

V naselju Srednji Dolič v koroški občini Mislinja se nahaja hribovska kmetija, katere gospodar je leta 2016, takrat kot mladi prevzemnik, postal Boris Pogorevc, ki tako nadaljuje tradicijo očeta in starega očeta. Na okoli 660 metrih nad morjem je kmetovanje že od nekdaj usmerjeno predvsem v živinorejo, za nadzorovano ekološko rejo goveda in pridobitev certifikata pa so se odločili leta 2018. Za Spar Slovenija dobavljajo meso preko Koroške kmetijsko-gozdarske zadruge od leta 2022.

Majhna kmetija, izbrano meso

Kmetija Pogorevčevih obsega skromnih 7,5 hektarja obdelovalne zemlje, predvsem travniških in pašnih terenov, ki se spuščajo po obronkih zahodnega Pohorja. Vse od junija in do konca oktobra, če to seveda dopušča vreme, živino pasejo. Poleg tega na kmetiji poskrbijo za lastno seno, ki predstavlja glavni del krme, poleg dodatnih ekoloških krmil, ki jih morajo dokupiti. Njihova prva skrb so vedno živali, saj na tako majhni domačiji uspejo na leto vzrediti in oddati le okoli štiri glave živine.  

Sobivanje treh generacij

Boris in njegova žena Ina sta sicer oba zaposlena, saj trenutno ob pomoči upokojenega očeta Tonija in mame Erike še zmoreta poleg službe opravljati tudi delo na kmetiji. Vsak dohodek pa je še kako dobrodošel, da lažje vzdržujejo in obnavljajo domačijo pa tudi kmetijske stroje in opremo. Na kmetiji poleg Borisovih staršev živita tudi odraščajoča otroka in utrip kar treh generacij daje veliko pozitivne spodbude pri vsakodnevnih opravilih prav vsem članom družine Pogorevc.

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>