TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Potočnik

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

podravska

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Podravska regija
Slika je simbolna.

Haloško domačijo ohranja govedoreja

Za občino Žetale na jugovzhodnem delu Haloz so značilna razgibana in zelo strma pobočja. Na njih kmetuje tudi Janez Potočnik, saj je domačijo podedoval po svojih starših in zdaj vztraja na družinski zemlji, ki je pripadala več rodovom njegove rodbine. Od leta 2018 je kmetija Potočnik uvrščena v sistem nadzora ekoloških rejcev goveda in je Janezova velika skrb, čeprav je njegov osnovni vir zaslužka še vedno služba.

Odvisni od naravnih nihanj

Janez je postal prevzemnik kmetije šele pred nekaj leti, a je že vse od otroštva pomagal pri vseh opravilih in skrbi za živali, saj so se pred leti ukvarjali tudi s pridelavo mleka. Zdaj na približno 18 hektarjih obdelovalne zemlje kombinira pašno-košni režim in običajno vzreja od 20 pa vse do 30 glav živine, kadar je travna letina dobra in ni prehude suše. Da je na kmetiji krog prireje sklenjen, letno v Koroško zadrugo odda do največ 10 glav živine.  

Kmetija je njegov prosti čas

Za Janeza je kmetovanje pogostokrat tudi preživljanje prostega časa, saj mu ga ob službi za kaj drugega ne ostane prav dosti. Čeprav ob Halozah pomislimo predvsem na vinogradništvo, pa Janez pove, da se kar veliko kmetov v okolici Nadol ukvarja z govedorejo, in ker imajo mnogi med njimi manjše domačije, se tako kot on odločajo za ekološko rejo, ki ne ogroža narave in ohranja življenje v teh odročnih krajih.

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>