TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Salobir

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

savinjska

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Savinjska regija
Ekološka kmetija Salobir

Med prvimi eko kmetovalci v Sloveniji

Kmetija Salobir leži v vasi Škarnice, sredi neokrnjenega predela Kozjanskega. V kontrolirano ekološko kmetovanje so se vključili med prvimi v Sloveniji, in sicer že v pridelovalni sezoni 1998/99. Jožef Salobir je gospodar na družinski kmetiji od leta 1994, njena tradicija pa naj bi segala več stoletij v preteklost in lokalni prebivalci jo še vedno poznajo po starem imenu Zapeče. Ekološka govedoreja je ena od njihovih glavni dejavnosti, ukvarjajo pa se tudi z ekološko  pridelavo poljščin in sadjarstvom.

Ker je pomembno, kaj jemo

»Čuvajmo naravo in jejmo zdravo hrano«, to je misel, ki že več kot 20 let usmerja odločitve Jožeta in njegove žene Cvetke. Na hriboviti ekološki kmetiji, ki se nahaja 600 m visoko in obsega 14 hektarjev obdelovalne zemlje, redijo okoli 15 glav živine. Govedo večino časa preživi na pašnikih in se vedno prosto giba, za zimske mesece pa zagotovijo domačo seneno krmo, ki jo pridelajo na okoliških travnikih, kjer še vedno rastejo pisane vrste trav in cvetic. Takšen pristop h kmetovanju lahko ponudi najboljšo kakovost lokalne hrane, za kar bi si po mnenju Cvetke in Jožeta morali prizadevati vsi.

Vsi smo pomemben del narave

Jože pravi, da moraš biti v vlogi malega kmetovalca idealist. Z ženo Cvetko se zavedata, da smo ljudje, živali, rastline in živali del enovite narave, ki bi jo morali bolj skrbno čuvati. In prav temu sledita pri vsakdanjem delu na svoji kmetiji z veliko dobre volje in spoštovanja do vsega, kar ju obkroža.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenija

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>