TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Ekološka kmetija Sekolovnik

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

ekološko goveje meso

Slovenija - Koroška regija
Slika je simbolna.

Govedina z visokogorske kmetije

Na Kozjem vrhu nad Dravogradom so gotovo že pred stoletjem ali pa še mnogo dlje nazaj živeli predniki Monike Sekolovnik, ki je to skromno domačijo, ki leži kar 1200 metrov nad morjem in na kateri je kot otrok preživljala počitnice, podedovala leta 2005. Skupaj s partnerjem Benjaminom sta se odločila, da bosta na kmetiji ohranila tradicijo in tako še vedno vztrajata pri ekološki govedoreji, kljub temu, da oba hodita v službo, saj s samo kmetijo ni veliko zaslužka.

Pašniki 1200 metrov nad morjem

Na visokogorski koroški kmetiji, ki obsega 12 hektarjev travniških oz. pašniških površin, vsako leto vzredijo okoli 10 glav živine. Izjemne naravne danosti kravam, bikom in teličkom poleti ponujajo kakovostno in raznoliko pašo, ki je povsem drugačna od dolinske. To seveda vpliva na okus pa tudi teksturo in čvrstost govejega mesa. Monika in Benjamin sta se kljub zahtevnim pogojem odločila za ekološko rejo. Poletja so tako visoko v hribih res krajša, a jih, kolikor se le da, izkoristijo za pašo na prostem in za dve košnji, da pridobijo seno za zimske mesece. Na njihovih pašnikih in travnikih ne uporabljajo umetnih gnojil, ampak nanje trosijo izključno domač gnoj in gnojevko.  

Dobavljajo manjše količine eko mesa

Certificirano ekološko goveje meso z njihove kmetija od leta 2023 preko Koroške kmetijsko-gozdarske zadruge dobavljajo tudi za naše trgovine. Seveda gre za manjše količine sveže govedine, ki pa jo odlikuje izvrstna kakovost lokalne reje. Monika in Benjamin sta zaposlena v dolini, kar pomeni, da večji del prostega časa namenita delu na domačiji. A pravita, da bosta na kmetiji vztrajala, dokler bosta zmogla, saj ju čudovita narava in ljubezen do domačih živali sprostita tudi po najbolj stresnih dneh v službi. Morda pa se v prihodnje tudi katera od njunih hčera, ki sta sicer našli svojo prihodnost v zdravstvu, odloči, da nadaljuje njuno pot.  

Certifikati:

Ekološko goveje meso

Izbrana kakovost Slovenije, logo
Izbrana kakovost Slovenija
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>