TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Kmetija Ažman

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

gorenjska

Sortiman:

sveži piščanci

Slovenija - Gorenjska regija
Slika je simbolična

Piščančje meso z domačije

Pod Storžičem v bližini Kranja se razprostirajo obdelovalne površine kmetije, za katero že vrsto let zagnano skrbita zakonca Ažman. Obdelovanje šestih hektarjev zemlje v Suhi pri Predosljah že dolgo ni najpomembnejša dejavnost domačije. Čeprav so bili v preteklosti bolj znani po pridelavi mleka, je že leta 2015 dozorela odločitev, da se preusmerijo v rejo piščancev, ki so jo za doseganje odlične kakovosti dopolnili še s klavnico in lastno predelavo.

Niso se ustavili pri vzreji

Nova dejavnost na kmetiji je seveda zahtevala celovito prenovo in prilagoditev prostornih hlevov, v katere so namestili talno gretje in investirali v učinkovito prezračevanje, da lahko zagotavljajo piščancem čim bolj prijazno rejo. Za celovit nadzor nad kakovostjo in za čim krajše transportne poti pa so na kmetiji uredili tudi sodobno klavnico, prostore za varno predelavo mesa ter hladilnico.

S kmetije neposredno na police

Dobavitelji Spara Slovenija so postali leta 2021 in tako zdaj s kmetije Ažman v najkrajšem možnem času prispejo na prodajne police sveže očiščeni celi ali razkosani piščanci. Kot pravi Tomaž, je njihovo meso okusnejše in čvrstejše, ker piščance redijo vsaj 8 tednov in ker jih krmijo tudi z domačimi žiti, ki zrastejo na njihovih poljih – predvsem s pšenico, koruzo in ječmenom. Na domačiji izdelujejo tudi slastne piščančje hrenovke in paštete.

Tomaž in Karmen poprimeta za vse delo

Zakoncema Ažman nekaj časa na kmetiji ostane še za vzrejo telet, predelavo telečjega mesa ter izdelavo telečjih hrenovk. Domače dobrote, med katerimi so tudi salame, prodajata na domačiji ali dostavljata gostincem. Znanje in izkušnje krepita in delita tudi s povezovanjem z bližnjimi lokalnimi pridelovalci, s katerimi želijo dvigniti prepoznavnost kakovostnih domačih izdelkov – tudi z blagovno znamko '100 % lokalno Predoslje'.

Nagrade za kakovost:

Srebrna medalja Agra 2022 za piščančje hrenovke

Srebrna medalja Agra 2022 za celega piščanca

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte