TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Kmetija Humek

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

dolenjska

Sortiman:

kokošja jajca proste reje brez GSO

Slovenija - Dolenjska regija
Kmetija Humek

Zadovoljne kokoši, okusna jajčka

Kaj je bilo prej – kokoš ali jajce? Morda se odgovor skriva na družinski kmetiji Humkovih v Lazah pri Novem mestu, saj je pri njih zadovoljnih kokoši kot tudi okusnih jajc vedno v izobilju. Že vse od leta 2017 se v celoti posvečajo prosti reji kokoši nesnic, ki pridno nesejo jajca, da jih tudi na naših prodajni policah nikoli ne zmanjka. Zanje skrbijo kar tri generacije, saj so na kmetiji združili moči oče Franc in mama Mihaela, sinova Peter in Robert z družinama, svojo prihodnost pa v tej dejavnosti najbolj zavzeto snuje Petrov sin Matjaž, ki mu novih idej ne manjka.

Kokoši pri njih redko mirujejo  

Ko so se pri Humkovih odločili za celovito preusmeritev v prosto oz. pašno rejo kokoši, ki je živalim prijazna, so morali skladno s tem najprej poskrbeti za prilagoditve obstoječih dveh hlevov, še enega pa so zgradili na novo. S sodobno opremo in ustrezno ureditvijo kokošim tudi v hlevih omogočajo veliko gibanja in poseben prostor za gnezda. Ob tem pa lahko kokoši čez dan kadarkoli izberejo okoliške pašnike, kjer tekajo, živahno brskajo in se prosto pasejo po travi. Prosti paši so Humkovi tako namenili kar neverjetnih 10 hektarov.  

Krma izključno brez GSO

Tudi pri izbiri prehrane za kokoši nesnice na kmetiji Humek ne sklepajo kompromisov. Odločili so se za izključno certificirano krmo, ki ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ta način krmljenja je podvržen dodatnemu strogemu nadzoru in je za rejca zahtevnejši, vendar želijo tudi na ta način kupcu vedno zagotoviti preverjeno kakovost, ki se skriva pod vsako jajčno lupino. Prosta paša pa ne prispeva samo k zadovoljnejšim kokošim, ampak prav tako kot krma dobro vpliva na okuse in barvo rumenjaka kot tudi na strukturo jajčne lupine.

Prosta reja je bila prava odločitev

Z jajci iz lokalne proste reje so Humkovi leta 2018 postali tudi naši zanesljivi dobavitelji, ki so usmerjeni tako v dobrobit živali kot odlično in preverjeno domačo kakovost. Tako nadaljujejo tradicijo perutninarstva staršev, ki sta danes že v letih, a sta svojim potomcem predala dobro mero ambicioznosti  in poguma, ki bosta tudi mlademu Matjažu Humku še kako prav prišla, da uresniči svojo vizijo in popelje kmetijo v nove čase.
 

Certifikati:

Krma brez GSO

Prosta reja kokoši

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte