TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Kmetija Kramberger

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

podravska

Sortiman:

cvetača, solata

Slovenija - Podravska regija

Domača zelenjava s štajerskih polj

Na obronkih Slovenskih goric, v Pernici pri Mariboru, se raztezajo polja družinske kmetije Kramberger, na katerih uspeva izvrstna zelenjava. Solata, cvetača in gomoljna zelena so povrtnine, ob katerih se domačija uspešno razvija že skoraj dve desetletji. Aleksander Kramberger je namreč po zaključku srednje kmetijske šole leta 1992 skupaj z očetom Vladom postopno preusmeril kmetovanje v dejavnost, s katero si je lahko zagotovil preživetje, saj je želel ostati na domačiji in poskrbeti za njen obstoj pa tudi napredek.

Od sadike do lokalnega pridelka

Krambergerjevi danes pridelujejo zelenjavo na okoli 15 hektarih njiv, kar je že davno preseglo velikost njihove kmetije, zato zdaj polja za obdelavo tudi najemajo. Sadike večinoma vzgajajo sami, pridelava pa poteka po konvencionalni integralni metodi in z veliko mero skrbi za kakovost, ki je strogo kontrolirana. Zaradi širitve obsega pridelave in lažjega trženja so morali družinsko moč okrepiti tudi z zaposlenimi. Že od leta 2013 s kmetije Kramberger na naše prodajne police od zgodnje pomladi do pozne jeseni prihajata hrustljava solata in okusna cvetača, pozimi pa nas oskrbujejo s slovensko gomoljno zeleno.

Zgodnja ura za dnevno dobavo

Kljub sodobni opremi in mehanizaciji, ki jo uporabljajo na kmetiji pri pripravi zemlje in obdelavi ter negi rastlin v času rasti, se s pobiranjem pridelka začenja zares zahtevno ročno delo. Zato v sezoni na njihovih poljih hitijo z delom še preden vzide sonce. Sveža zelenjava mora namreč kar najhitreje z njive prispeti do naših trgovin, saj jo vedno dostavijo še v istem dnevu. Dobrih osem mesecev na leto je delo zares zahtevno in zelo naporno, a kot pravi Aleksander ga še vedno opravlja z veliko dobre volje in predanosti domači zemlji, slovenskemu kupcu ter kakovosti, ki jo lahko ponudijo prav s skrbno lokalno pridelavo.

Certifikati:

Standard Global G.A.P.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte