TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Kmetija Skubin

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

obalno kraška

Sortiman:

kunčje meso

Slovenija - Obalno-kraška regija
TO SMO MI, dobavitelji - kmetija in polje
Slika je simbolična

Kunčje meso izpod planin

V Drežniških Ravnah, visoko nad Kobaridom in smaragdno zeleno Sočo, verjetno ne bi pričakovali domače kunčjereje. A ko sta danes mladi prevzemnik Uroš Skubin in njegov oče leta 2013 iskala nove priložnosti za obstoj in nadaljnji razvoj manjše visokogorske kmetije, sta se odločila, da vse svoje znanje in delo posveti skrbni vzreji kuncev in prireji kakovostnega lokalnega kunčjega mesa.

Za vse poskrbijo na kmetiji

Z lastno plemensko čredo samcev in samic poskrbijo za varen razplod in kotitve. V času vzreje izbirajo izključno kakovostno slovensko krmo. Odločili pa so se za dve pasmi kuncev, in sicer novozelandce in kalifornijce. Pasmi sta primerni tako zaradi kakovosti mesa kot tudi odpornosti na bolezni, kar pomeni, da živali zelo redko potrebujejo zdravila ali antibiotike.

Vedno sveže in lokalno

Živalim čim bolj prijazno rejo omogoča sodobno zasnovan hlev. Prav tako so na kmetiji uredili klavnico, saj imajo z lastno predelavo popoln nadzor nad kakovostjo, zares sveže kunčje meso pa je v kar najkrajšem času na prodajnih policah. V naše trgovine ga dobavljajo od leta 2021, saj tudi slovenski kupci vse bolj cenimo izjemno aromatično kunčje meso.

Kakovost domače reje

Oče Urošu še vedno pomaga pri kunčjereji, s katero želijo v prihodnje na kmetiji Skubin še nadgraditi vse prednosti kakovostne lokalne oskrbe z mesom. Na policah trgovin je namreč domače, na kmetiji vzrejeno in predelano kunčje meso, težko dobiti, saj so rejci kuncev v Sloveniji prava redkost.

Tudi čebele so pri njih doma

Pod vznožjem mogočnega Krna pa ne skrbijo le za kunce. S čebelarstvom se je na kmetiji Skubin najprej ukvarjal Urošev brat Alen, za čebele pa se je nato navdušila še Uroševa žena Simona. Na kmetiji pa redijo tudi ovce, ki v pašni sezoni po pobočju Krasjega vrha vedno najdejo najboljšo pašo.