TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Mlinopek

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

pomurje

Sortiman:

kruh

Slovenija - Pomurska regija
Slika je simbolična

Tradicija mlinarjev in pekov

V Murski Soboti je Mlinopek dobro poznano podjetje z bogato tradicijo, saj so z mlinarsko dejavnostjo začeli že leta 1950. Še vedno so pomemben lokalni proizvajalec mlevski izdelkov, dobro poznani pa so tudi kruhi in pekovsko pecivo ter slaščice iz njihove pekarne, v okviru katere delujejo tudi slaščičarji. V vse naše trgovine, ki se nahajajo v Pomurski regiji, vsako jutro dobavljajo sveže pečene pekovske dobrote, poleg tega pa pri njih izdelujejo tudi nekatere polizdelke, pripravljene za dopeko v naših trgovinah.

Pšenica in rž iz Pomurja

V  Mlinopeku odkupujejo pšenico in rž pri lokalnih pomurskih kmetovalcih ter žita skrbno zmeljejo v lastnem mlinu, da imajo njihovi peki in slaščičarji vedno na voljo kar najboljšo kakovost moke s preverjenim poreklom. Pšenična in ržena moka v njihovih izdelkih sta torej zmleti izključno iz žita, ki je zraslo na slovenskih njivah. Med mlevskimi izdelki pa sta v Pomurju pridelani tudi proso in ajda, iz katerih izdelujejo kaši, ki sta bili že v preteklosti značilni za kulinarično tradicijo te regije.  

Vrtanik je tipičen za te kraje  

Tudi če vrtanika ne poznate, bi vam bil všeč že na prvi pogled. Ta izjemni kruh je del Prekmurske dediščine, vsebuje pšenično moko, oblikovan pa je ročno v obliki pletenega venca. Vrtanik in 'kruh iz kmečke peči' sta verjetno najbolj priljubljeni pekovski dobroti iz pekarne Mlinopek. Poleg teh dveh poslastic pa v naše trgovine dobavljajo tudi mnoge druge pekovske izdelke, ki so plod njihovih receptur in torej edinstvenih okusov.

Brez odlične gibanice ne gre

Težko bi se od spokojnih panonskih ravnic poslovili brez kraljice njihovih sladic. Prekmursko gibanico tudi v Mlinopeku pripravljajo zelo skrbno ter skladno z natančno določeno recepturo. Vse kaže, da zelo dobro vedo, kako pripraviti to vrhunsko poslastico, saj so že vrsto let prejemniki zlatih priznanj, ki jih podeljujejo v okviru festivala prekmurske šunke in gibanice. Mlinopekova je na voljo tudi v naših trgovinah, seveda tistih v Pomurju.

Nagrade:

Zlato priznanje za prekmursko gibanico Mlinopek na ocenjevanju 12. festivala prekmurske šunke in gibanice 2022

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte