TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Panorganix

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

pomurska

Sortiman:

solate, zelišča, borovnice

Slovenija - Pomurska regija
Panorganix, To smo mi, lokalni dobavitelji

Prleški aromatični česen

Česen je bila prva povrtnina, ki jo je mladi Ljutomerčan Mario Kurtović posadil na stari Prleški kmetiji. Takrat je namreč česna v Sloveniji primanjkovalo. Orati in saditi so začeli leta 2011, leto kasneje so lokalno pridelani česen, ki so mu nadeli prepoznavno ime Česnek, že ponudili na trgu. Inovativen pristop h kmetijski panogi in iskanje naravi prijaznih, a sodobnih procesov kmetovanja, sta vodila v širitev pridelave in ustanovitev podjetja Panorganix, v okviru katerega gojijo še solatnice, med drugim tudi solato Živo, zelišča, fižol ter ameriške borovnice.

Solatnice in zelišča vse leto  

Česen pa tudi fižol zdaj pridelujejo skupaj z izbranimi lokalnimi kmetovalci na njihovih poljih. Na svojih zemljiščih imajo nasade ameriških borovnic, v visokotehnoloških rastlinjakih pa vse leto, tudi pozimi, rastejo okusne solatnice in dišeča zelišča. To jim omogoča inovativna oprema, ki je zasnovana za okolju prijazno pridelavo. Kar 95 % vode v naprednih rastlinjakih kroži, saj porabijo rastline za rast le majhen delež, in tako praktično ne ustvarjajo odpadnih voda. Bioponično pridelavo nadgrajuje računalniški program, ki bdi nad ustreznimi pogoji in kontrolira temperaturo, vlago in svetlobo v rastlinjakih, zato pesticidov ne uporabljajo.

V manj kot 24 urah v trgovini

Naj gre za solate v rinfuzi, zelišča in solato Živa ali borovnice – vse, kar je sveže nabrano je še isti dan dostavljeno v naše trgovine. Preverjena kakovost, ki ji posvečajo toliko pozornosti v fazah pridelave, se prav zaradi kratkih transportnih poti okuša tudi doma na krožniku. Sodelovanje, ki se je začelo s česnom leta 2013 in borovnicami leta 2014, se torej širi s ponudbo pridelovalca.

Hrana naj bo pridelana v bližini

Pri solatnicah je Panorganix trenutno vodilni lokalni pridelovalec v Sloveniji, med drugimi sortami gojijo tudi špinačo, berivko in motovilec. Njihov navdih ostaja kakovostna lokalna pridelava in samooskrba s hrano, svojo dejavnost pa so že razširili tudi preko meja, med drugim v Avstrijo, kjer prav tako sodelujejo s trgovinami Spar.

Certifikati:

Ekološko kmetovanje, logo

Ekološka pridelava (določeni izdelki)

Standard Global G.A.P.

Nagrade:

Inštitut za nutricionistiko - posebna nagrada za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil 2020 za rezano mlado špinačo

Inštitut za nutricionistiko - posebna nagrada za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil 2017 za solato in zelišča Živa

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>