TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Paradajz

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

pomurska

Sortiman:

paradižnik

Slovenija - Pomurska regija
Paradajz, To smo mi, lokalni dobavitelji

V Sloveniji pridelani paradižniki

Če dobre ideje delimo s pravimi prijatelji, lahko obrodijo izvrstne sadove. To dokazuje tudi zgodba lokalne pridelave paradižnikov v Prekmurju, ki jih že vrsto let dobro poznamo pod blagovno znamko Lušt. Zamisel dveh prijateljev, ki sta se strinjala, da v Sloveniji pogrešata lokalno pridelane okusne paradižnike, ki bi bili na voljo izven sezone, se od leta 2012 uspešno razvija. Še vedno jo soustvarja Martin Žigo, eden od idejnih očetov, zdaj tudi eden od direktorjev podjetja Paradajz.

Paradižnik, ki dozori na rastlini

Paradižniki Lušt so cenjeni, saj so takšni, kot bi jih pridelali na domačem vrtu. Dozorijo na rastlini in so ročno obrani le kakšen dan, preden jih dostavijo k nam. To pomeni, da paradižniki ne zorijo v hladilnicah, niti ne potujejo tisoče kilometrov daleč, ampak po najkrajši poti prispejo iz rastlinjakov neposredno na naše prodajne police. Tako ohranijo vse najboljše lastnosti pravega paradižnika. K dobremu pridelku prispeva tudi nenehna nega rastlin, ki rastejo na posebni mešanici šote in kokosovih vlaken. Ta jim zagotavlja dobre pogoje za rast in razvoj koreninskega sistema.

Naravi in ljudem prijazna pridelava

Sadike paradižnika so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen. Ob rastlinjakih v lagunah zbirajo deževnico, da lahko z njo zlivajo rastline. Med pridnimi delavci v njihovih rastlinjakih srečate tudi čmrlje, ki redno skrbijo za opraševanje. Pri zatiranju škodljivcev pa so več kot uspešni kar njihovi plenilci oz. naravni sovražniki. Luštova skrbna in izurjena ekipa ima veliko posluha do tega, kaj rastline potrebujejo, zato jih te nagradijo s čvrstimi, sočnimi in slastnimi paradižniki.

Trajnostni način pridelave

Skrb za okolje podpira najsodobnejša tehnologija. To velja tudi za ogrevalne sisteme rastlinjakov v zimskem času, saj ga v Renkovcih ogrevajo z geotermalno energijo, v Mali Polani pa uporabljajo sistem kogeneracije oz. soproizvodnje toplote in elektrike na zemeljski plin. CO2, ki pri tem nastaja, prečiščen vpihujejo nazaj v rastlinjak, da ga rastline s fotosintezo pretvorijo v kisik. Na ta način okolja ne obremenjujejo s toplogrednim plinom. Paradižniki, ki jih najdete tudi na naših policah, pa so v rinfuzi na voljo v razgradljivi kartonski embalaži.

Pridelujejo več sort paradižnika 

Naši zanesljivi dobavitelji so že vse od leta 2013. Izbirate lahko med petimi različnimi pakiranji: Grozdasti paradižnik, Mali LUŠT, Slivov paradižnik, Češnjev paradižnik in LUŠTek – mešanico češnjevih paradižnikov. Če pa želite o njihovih paradižnikih izvedeti še več, ste dobrodošli tudi na njihovi 'Luštni domačiji' v Renkovcih.

Certifikati:

Integrirana pridelava

Standard Global G.A.P. in GRASP

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>