TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Pekarna Bane

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

podravska

Sortiman:

kruh

Slovenija - Podravska regija
Slika je simbolična

Pod Pohorjem kruh dobro vzhaja

V Spodnjih Prelogah v bližini Slovenskih Konjic vsako jutro diši po svežem kruhu. Momčilo Banović ga v svoji Pekarni Bane peče že od leta 1993. Peki kruha in pekovskega peciva je predan že toliko let, da zna vedno prisluhniti testu in iz njega ustvariti odlične dobrote. Kruh in lepinje iz Pekarne Bane trenutno razvažajo v 11 naših trgovin od Celja pa vse do Ljubljane.

Pekovske dobrote iz peči na drva

Naše babice so kruh pekle v krušnih pečeh in tudi v Pekarni Bane se skušajo tej tradiciji kar najbolj približati. Zato so njihove peči zidane, v njih pa kurijo z drvmi iz bližnjih pohorskih gozdov, kar daje kruhu zares edinstven okus domačega. Tudi pri mokah ne delajo kompromisov in izbirajo le najboljšo kakovost slovenskih mlevskih dobaviteljev, ki jo pred uporabo še enkrat presejejo. Prav tako skrbni so pri izbiri kvasa. Pri gnetenju si pomagajo z mešalniki testa, ki so zasnovani tako, da kar najbolj oponašajo počasno gibanje človeške roke. Kruh pa še vedno oblikujejo ročno.  

Pri njih se pečejo prave lepinje   

V Pekarni Bane za naše trgovine pečejo pet različnih vrst kruha: mešanega, belega, mešanega koruznega, mešanega rženega in graham kruh. Dobavljajo pa tudi okusne lepinje, ki so med kupci dobro poznane kot 'tiste prave lepinje'. Kakovost njihovih izdelkov se tako prepozna in okuša, saj se neumorno trudijo za doseganje najvišjih standardov. Morda pa k mehkim sredicam in hrustljavim skorjicam pekovskih dobrot pripomoreta tudi pohorska voda in zrak, ki dodata ščepec lokalnega značaja vsem izdelkom iz Pekarne Bane.