TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Pekarna Bistrica

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

dolenjska

Sortiman:

kruh

Slovenija - Dolenjska regija
Slika je simbolična

Ko kamen vrti se in žito drobi

V Šentrupertu na Dolenjskem je pri Grebenčevem mlinu vedno živahno. Prav na tem mestu žita meljejo že okoli 120 let in Milan Grebenc, ki je mlin podedoval od svojih staršev, je staremu kolesju s posodobitvijo vdahnil novih moči, hkrati pa se z ženo Janjo odločil, da bo 'iz te moke tudi dovolj kruha', zato je leta 1996 odprl še družinsko Pekarno Bistrica. Vsak dan sveže pečeni kruh iz njihove pekarne lahko izbirate na prodajnih policah naših dolenjskih trgovin, vse od Ivančne Gorice do Sevnice.  

Nameljejo moko za odličen kruh

Večji del moke, ki jo meljejo v Grebenčevem mlinu, prihaja s slovenskih polj, veliko kar z bližnjih kmetij. Še posebej pa so zadovoljni, ker si lahko najpomembnejšo sestavino za njihov kruh, pekovsko pecivo, slaščice in rezance, ki jih tudi izdelujejo v Pekarni Bistrica, nameljejo kar v domačem mlinu, saj tako zagotovijo odlično in preverjeno kakovost. Pri pripravi testa in drugih pekovskih postopkih se držijo tradicionalnih tehnik in dajo testu dovolj časa, da opravi svoje delo. Z ročnim oblikovanjem pa dodajo svoj pečat domačnosti in ljubezni, ki je potrebna za dober pekovski izdelek.  

Skrivnost njihovega koruznega kruha

Pečejo okoli 15 vrst kruha, a nabor izdelkov vsako leto osvežujejo, pri čemer sledijo tako lastnim idejam, trendom pa tudi sugestijam kupcev. Najbolj ponosni pa so na koruzni kruh, ki ga izdelujejo po unikatni recepturi in prav posebnem postopku, ki je družinska skrivnost. To bo ostala tudi v prihodnje, saj bo družinsko pekarsko dejavnost v nove čase popeljala hči Urša. Se že veselimo, da bodo okusne mojstrovine iz lokalne dolenjske Pekarne Bistrica še dolgo bogatile ponudbo kruha in drugih pekovski dobrot v naših trgovinah.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>