TO SMO MI, dobavitelji

lokalni dobavitelj

Pekarna Sezam

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

koroška

Sortiman:

kruh

Slovenija - Koroška regija
Slika je simbolična

Ko zadiši po svežem kruhu

Korenine naših lokalnih dobaviteljev segajo v vse konce Slovenije, številne med njimi v prav majhne zaselke. Tudi Pekarna Sezam, ki jo je ustanovil in jo še danes vodi Kristijan Skutnik, stoji v malo poznanem koroškem naselju Gortina, v bližini Mute. Iz njihovih peči je po sveže pečenem kruhu prvič zadišalo že leta 1990. Danes pa so prepoznavni tako po odličnih pekovskih dobrotah kot tudi ročno izdelanih testeninah.

Cenijo tradicionalne postopke

Pri peki še danes v veliki meri uporabljajo tradicionalne načine priprave testa, pri oblikovanju kruha in pekovskega peciva pa se še vedno zanašajo na delo spretnih rok. Na ta način dosegajo visoko kakovost in ohranjajo čar pekovske obrti. Pri njih tako izdelujejo različne vrste kruha, pekovskega peciva, keksov, krofov in potic. Najbolj so ponosni na svoj 'kmečki rženi hleb', ki ga poleg drugih dobrot dostavljajo v vse naše trgovine na Koroškem. Vsako jutro prispejo njihovi izdelki k nam sveže pečeni in zapeljivo hrustljavi.

Za rezance le moka durum

Osnova odličnih rezancev je moka, zato v Pekarni Sezam uporabljajo izključno moko durum, ki je poznana kot najboljša izbira za izdelavo testenin. Druga pomembna sestavina so sveža domača jajca, ki si jih priskrbijo na bližnji kmetiji. Nenazadnje pa so potrebne izkušnje in ročno delo, da v Pekarni Sezam kot nekoč pri babici nastanejo kakovostni ozki in široki rezanci, ki jih lahko najdete na policah vseh naših trgovin.

Sodelovanje v dobro vseh

Pekarna Sezam je naš dobavitelj že več kot 25 let. Tako imate kupci priložnost izbirati edinstvene izdelke pa tudi avtohtone dobrote preverjene kakovosti, ki prihajajo iz manjše lokalne pekarne. Za proizvajalca pa je to priložnost krepitve dejavnosti in ohranjanja delovnih mest tudi v manjšem kraju. Takšna je tudi želja družine Skutnik, saj vajeti pekarne iz rok Kristijana in njegove žene Majde že prevzema mlajša generacija, ki s seboj nosi tudi nove ideje in polno mero motivacije za razvoj družinske tradicije.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>