TO SMO MI, dobavitelji

mladi kmet

Ekološka kmetija in sirarna Kukenberger

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

dolenjska

Sortiman:

bio mlečni izdelki iz senenega mleka

Slovenija - Dolenjska regija
Kmetija Kukenberger, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Toni Kukenberger

Sveži okusi domačnosti

Na manjši družinski kmetiji Kukenbergerjevih v objemu dolenjskih gričev živijo kar štiri generacije. Ustvarjajo v medsebojni slogi in kmetujejo v sožitju z naravo, ki jih obdaja. Pridelava ekološkega senenega mleka in ekološka sirarna sta vodilni dejavnosti na kmetiji, ki jo od leta 2011 vodi Toni Kukenberger. Domačijo je prevzel od starega očeta ter jo s pomočjo očeta Toneta in mame Tine ob podpori žene Nine z mladostno energijo in novimi idejami preobrazil v sodobno kmetijo, s katere prihajajo vrhunski lokalni pridelki in izdelki.

Seneno mleko rjave pasme krav

Za pridelavo mleka so izbrali rjavo pasmo krav, ki je na Slovenskem prisotna že stoletja. Mleko teh krav namreč vsebuje več beljakovin, ki so tudi bolj kakovostne, in maščob, kar se odraža v okusih mlečnih izdelkov. Njihovo mleko je certificirano seneno, zato na okoli 25 hektarih obdelovalne zemlje pridelujejo predvsem seno, ki je osnovna krma njihovih krav mlekaric.

Sveže dobrote iz ekosirarne

Kmetija je že od leta 2015 certificirano ekološka, enako velja tudi za domačo sirarno, v kateri nastajajo izvrstni bio mlečni izdelki. Osnova zanje je seveda vrhunsko doma pridelano mleko, to pa je Toni nadgradil z originalnimi recepturami za raznovrstne mlečne poslastice, med drugimi tudi za bio zorjene sire, bio jogurte in bio skuto, ki jih dobavljajo v naše trgovine. Toni je danes pravi poznavalec mlečnih specialitet in znanje redno nadgrajuje, osnove sirarstva in predelave mleka pa je spoznaval že tekom srednje šole in študija, saj je po izobrazbi živinorejec.

Kakovost, ki se prepozna širom sveta

Izjemna predanost najvišji kakovosti in mojstrstvo predelave se odražata v vrhunskih okusih, ki so vse bolj cenjeni. Za starani sir so Kukenbergerjevi leta 2021 prejeli srebrno priznanje na svetovnem ocenjevanju sirov World Cheese Awards, kar je pred njimi uspelo le še enemu slovenskemu sirarju. Tudi na različnih domačih ocenjevanjih vsako leto prejemajo najvišja priznanja kakovosti.

Prihodnost v lokalni pridelavi


Navdih za vedno nove smele načrte je nedvomno Tonijeva mlada družina; žena Nina, sicer zaposlena v svoji stroki, in otroci David, Neža in Aljaž. Tudi v prihodnje želijo kmetovati s celovitim razumevanjem in spoštovanjem narave ter poskrbeti za kakovostno pridelavo lokalne hrane. Verjamejo v  povezovanje z drugimi kmetovalci, saj lahko skupaj ustvarijo še več izjemnih zgodb in okusnih izdelkov, kot je bio jogurt domače jabolko, ki nastaja iz izbranih jabolk ekološke kmetije Kastelic.

Certifikati:

Ekološko kmetovanje, logo

Ekološko kmetovanje

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenije

Mleko senene prireje

Nagrade:

Srebrno priznanje World Cheese Awards 2021 za ekološki starani sir Prosenik

Zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2021 za ekološki poltrdi starani sir

Zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2021 za ekološki jogurt domače jabolko

Kmetija Kukenberger, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Kmetija Kukenberger, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Kmetija Kukenberger, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Kmetija Kukenberger, To smo mi, naravnost od pridelovalca
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>