Tu so kmetovali že pred stoletji
Kmetovanje na domačiji Galjotovih, ki leži v mirni vasici Lahovče pod Krvavcem, ima zares izjemno, kar 400-letno tradicijo. Danes je na kmetiji živih več dejavnosti: najmlajši sin Adrijan se je v celoti posvetil piščančjereji, mama Magdalena in oče Janez ter starejši sin Benjamin, ki bo tudi prevzel kmetijo, pa se ukvarjajo z živinorejo oz. prirejo mleka in poljedelstvom. Na kmetiji jim družbo dela tudi nekaj prepelic in kokoši, na pašnikih pa srečate tudi ovce.
Mladi Adrijan je izbral rejo piščancev
Na domačiji so sicer redili piščance že pred nekaj desetletji, a vendarle je Adrijan pognal kolesje sodobne piščančjereje. Težko je verjeti, da se je za to navdušil že kot osmošolec, a vse od leta 2012 je predan razvoju, izboljšavam in širitvi te kmetijske dejavnosti, pri kateri mu pomaga tudi dekle Nina. Prelomno je bilo leto 2016, ko so se odločili za investicijo v lastno klavnico in predelovalnico. Na ta način so skrajšali transportne poti, predvsem pa vzeli v svoje roke nadzor nad kakovostjo mesa in razvoj lastnih piščančjih specialitet.
Odlični piščančji izdelki z domačije
Na domačiji Galjot se trudijo, da bi vzreja potekala živalim prijazno, zato so uredili prostorne hleve, kjer so piščanci spuščeni v manjših skupinah. Vsa žita za krmljenje piščancev pridelajo na kmetiji, s čimer zagotavljajo sledljivost krmil in vplivajo na kakovost. Odločili so se za tako imenovano podaljšano rejo piščancev, ki traja do 60 dni. Na domačiji skladno z najvišjimi standardi poskrbijo za zakol in predelavo. Vsi njihovi izdelki so izdelani iz 100-odstotnega piščančjega mesa, ki ga ročno ločijo od kosti. Razvijajo svoje recepture in med izdelki, na katere so zelo ponosni, sta tudi piščančja posebna salama in piščančja posebna salama z zelenjavo.