TO SMO MI, dobavitelji

mladi kmet

Kmetija Rakovec – po domače pr' Matjaž

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

gorenjska

Sortiman:

slovenska spirulina v prahu in hrustljava slovenska spirulina

Slovenija - Gorenjska regija
Kmetija Rakovec, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Janez Rakovec

Slovenska spirulina – koristna modro zelena alga

Janez Rakovec je odraščal na povsem običajni družinski kmetiji na obrobju Kranja in tradiciji sledil s šolanjem na kmetijski šoli v Strahinju. A radovednost in žilica za inovativnost sta ga že pri zgodnjih 20. letih vodili v nepričakovano smer. Naključno je tekom izobraževanja odkril izjemne koristi modro zelene alge, spiruline, in se leta 2019 odločil, da na domači kmetiji vzgoji to izjemno superživilo.

Od ideje do nove kmetijske dejavnosti

O spirulini je na šoli govoril profesor Lazar in Janezu je nenavadna alga pritegnila pozornost. Leta 2019 je začel raziskovati in na internetu ter v knjižnici pridobivati znanje o tej edinstveni rastlini. Testna pridelava v majhnem bazenčku v domači kurilnici je leta 2021 prerasla v nadzorovano in strokovno podprto ekološko pridelavo kakovostne modro zelene alge, ki raste v čistih bazenih v velikih rastlinjakih.

Superživilo preverjenega porekla

Pridelava modro zelene alge na kmetiji Rakovec je certificirano ekološka, pa tudi predelava v izdelke v celoti poteka na domačiji. Izkazala se je za zelo trajnostno rastlino, ki je okoljsko nezahtevna, a donosna. Z nadzorovanimi postopki, zaprtim načinom pridelave in veliko skrbnosti v vseh fazah predelave je spirulina s kmetije Rakovec odličnega okusa in preverjene kakovosti. Koristne lastnosti modro zelene alge se v različnih izdelkih odlično ohranijo. Med njimi sta tudi Slovenska spirulina v prahu in Hrustljava slovenska spirulina.

Usmerjeni v nove priložnosti

Janez skoraj ves svoj čas namenja spirulini, seveda pa mu ob vsem ostalem delu na kmetiji priskočijo na pomoč tudi oče Simon, mama Helena, brat Jakob ter sestri Karolina in Anamari. Razvoj in raziskovanje pa Janezu ne dajo spati, zato v prihodnje načrtuje nove recepture in izdelke, ki jih bodo uporabniki prepoznali zaradi dobrih lastnosti, lokalnega porekla in ekološke pridelave.

Certifikat:

Ekološko kmetovanje, logo

Ekološka pridelava

Kmetija Rakovec, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Kmetija Rakovec, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Kmetija Rakovec, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Kmetija Rakovec, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>