TO SMO MI, dobavitelji

mladi kmet

Kmetija Šlamberger

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

podravska

Sortiman:

zelenjava

Slovenija - Podravska regija
Slika je simbolična

200 let tradicije daje elan napredku

Le streljaj od Maribora, na začetku Dravskega polja, kjer se je kmetovalo že mnogo generacij nazaj, je naselje Zrkovci, in prav tam velika družinska kmetija Šlamberger. Njihova dediščina je izjemna, saj sega kar 200 let nazaj, danes pa se izpričuje v kakovostni lokalni pridelavi zelenjave, v katero so se usmerili leta 2000. Gospodar kmetije je Silvo Šlamberger, ki mu ne manjka mladih moči, saj mu ob strani stojita sinova Jan in Rok, ki s prodornimi idejami že nadgrajujeta tradicionalno kmetijsko dejavnost. Pri njih namreč izdelujejo tudi testenine iz sladkega krompirja Batasta.

Posebnež med zelenjavo

Zelenjavo in krompir Šlambergerjevi pridelujejo na kar 55 hektarjih, na okoli 60 hektarih polj pa rasteta pšenica in koruza. Solata, paprika, kumare, zelje, ohrovt in čebula, krompir in sladki krompir uspevajo po metodah strogo nadzorovane integrirane pridelave. K varčni porabi vode pripomore sodobni namakalni sistem, na poljih pa uporabljajo izključno biorazgradljivo folijo. Pridelke pobirajo v jutranjih urah, skrbno pregledajo in sortirajo ter pripravijo za dostavo do našega distribucijskega centra. Pri tem vedno hitijo, da je zelenjava v 24 urah na cilju.

Doma narejene testenine

Od leta 2015 poleg običajnega pridelujejo tudi sladki krompir. Razen imena ti dve rastlini nimata nič skupnega, zato so se morali Šlambergerjevi kot pionirji tržne pridelave sladkega krompirja v Sloveniji o tej subtropski rastlini veliko naučiti. Danes so 'batate' na prodajnih policah že vsakdanji izbor, na kmetiji pa iz njih nastajajo tudi edinstvene testenine pod blagovno znamko Batasta. Jan Šlamberger in njegova žena Martina Wanis sta namreč 'oče in mati' brezglutenskega živila, ki je bil leta 2021 izbran za hit produkt v Sparovem projektu Štartaj Slovenija.

Še vedno družinska kmetija

Z dolgoletnimi izkušnjami na njihovih poljih raste okusna zelenjava s pridihom domačnosti. Prizadevajo si, da je sezonska zelenjava na naših prodajnih policah na voljo čim dlje v letu, tudi v poznih jesenskih mesecih. Z ljubeznijo do zemlje, spoštovanjem tradicije in mladostnim navdihom na kmetiji Šlamberger ohranjajo lokalno pridelavo, prav tako pogumno pa se lotevajo novosti, zato bomo gotovo v prihodnje okušali še kakšne dobrote z njihove domačije.  

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte