TO SMO MI, dobavitelji

zadruga

Darsad

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

posavska

Sortiman:

zelenjava, sadje

Slovenija - Posavska regija
Darsad, To smo mi, naše zadruge

Kmetija zrasla v družinsko podjetje

S sadjarstvom so Krošljevi začeli na domači kmetiji že pred skoraj 70 leti, danes pa je vsa družina vpeta v družinsko podjetje Darsad, uveljavljeno ime pridelave sadja in zelenjave v Posavju. Začeli so z breskvami, hruškami in jabolki. Poleg jablan imajo danes večje nasade jagod, malin, ameriških borovnic in kakija, prav tako so eden večjih pridelovalcev namiznega grozdja pri nas. Naši zanesljivi dobavitelji so od leta 2006 in poleg sadja v naše trgovine dostavljajo še sezonsko zelenjavo, kot je mlada čebula, stročji fižol in solata, jeseni pa tudi marone.

Sodelujejo z mnogimi lokalnimi pridelovalci

Večji delež sadja in zelenjave pridelajo na lastnih obdelovalnih površinah, ob tem pa odkupujejo preverjeno kakovostne pridelke tudi od številnih lokalnih kmetovalcev. Redno sodelujejo kar z okoli 35 manjšimi pridelovalci. Zaposlujejo okoli 25 ljudi, z vlaganjem v tehnologijo in hladilnice ter izpopolnjevanjem strokovnega znanja in procesov gojenja pa zagotavljajo visok standard in stalno kakovost slovenskega sadja in zelenjave. Prav tako pri njih poskrbijo za vse procese prebiranja, sortiranja in pakiranja pridelkov.

Od jabolk do jesenskih maronov

V nasadih Darsada se najdejo tudi nekoliko posebne sorte rastlin, kot so priljubljena vrsta kostanja –maroni, ali pa pri nas redka sadna vrsta asimine, katere plodovi navdušijo z mešanico okusov po banani, mangu in ananasu. Vsa pridelava temelji na doseganju najvišje kakovosti, ki jo lahko zagotovijo z integriranim pristopom in kratkimi transportnimi potmi, ponosni pa so tudi na certifikat Izbrana kakovost Slovenije, ki potrjuje dodano vrednost sadov, ki zrastejo na domači zemlji.

Certifikati:

Integrirana pridelava

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenije

Standard Global G.A.P.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>