TO SMO MI, dobavitelji

zadruga

Evrosad

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

posavje

Sortiman:

zelenjava, sadje

Slovenija - Posavska regija

Tradicija je obrodila dobre sadove

Vodilni slovenski pridelovalec sadja v svojih genih nosi kar 70 let tradicije in lahko bi rekli tudi začetke sodobnega sadjarstva pri nas, ki se je prav v Posavju začelo razvijati leta 1952. Po osamosvojitvi Slovenije je panoga potrebovala svež podjetniški pristop, ki ga je prepoznala družina Kozole in leta 1995 ustanovila družbo Evrosad. V skupini danes delujejo tri podjetja: Sadjarstvo Blanca, Sadjarstvo Ormož in seveda Evrosad Krško. Pridelujejo tako sadje kot tudi zelenjavo, poleg tega pa tržijo slovenske pridelke več kot 30 lokalnih kmetovalcev in ljubljanske biotehniške ter mariborske kmetijske fakultete.

Nekoč jabolka, danes kot na tržnici

Še pred petimi leti se je v Evrosadu vse vrtelo okoli jabolk, saj so predstavljala kar 95 % celotne pridelave. V zadnjih letih pa so bistveno povečali nasade drugih sadnih vrst – breskev, hrušk, češenj, sliv, jagod in drugega jagodičja pa tudi lubenic in melon – polovica sadnega pridelka pa še vedno pripada jabolkom. Vedno večje mesto v ponudbi zavzema lokalno pridelana zelenjava, ki vključuje vse od listnate zelenjave in plodovk, korenovke in gomoljnice do stročnic.  

Ekološka pridelava v vzponu

Kot najbolj celovit ponudnik sadja in zelenjave v Sloveniji se zavzemajo za doseganje odlične kakovosti, zato se osredotočajo na pridelavo po najvišjih standardih in s pridobljenimi certifikati to tudi dokazujejo. V Ormoških sadovnjakih so se v celoti preusmerili v ekološko pridelavo in s tem postali tudi največji ponudnik ekoloških jabolk pri nas. Znanje in izkušnje usmerjajo v izbiro sort in načine pridelave, s katerimi lahko sezonske pridelke ponudijo čim dlje, od zelo zgodnjih pomladnih sort do pozno jesenskih. Na ta način lahko v
naše trgovine vedno dostavljajo zares povsem sveže lokalne pridelke.

Cilj je večja samooskrba Slovenije

S sodobno opremljenimi hladilnicami, ki se nahajajo v neposredni bližini nasadov in polj v Posavju in Ormožu, krajšajo transportne poti. V Krškem pa poskrbijo za sortiranje in pakiranje pridelkov. Tudi v prihodnje želijo krepiti lastno pridelavo in sodelovanje s slovenskimi kmetovalci, da bi na ta način povečevali samooskrbo Slovenije s sadjem in z zelenjavo. Dobavitelji Spara Slovenija so vse od ustanovitve družbe, zato želijo ohraniti zaupanje, ki je plod kakovosti, zanesljivosti in prizadevnosti vseh zaposlenih ter lokalnih partnerjev, tudi v prihodnje.

Certifikati:

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenije

Ekološka pridelava

Standard Global G.A.P.

BRC Food standard

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte