TO SMO MI, dobavitelji

zadruga

Kmetijska zadruga Agraria

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

obalno-kraška

Sortiman:

zelenjava, sadje

Slovenija - Obalno-kraška regija
Kmetijska zadruga Agraria, TO SMO MI, Naravnost od pridelovalca, Naše zadruge, SPAR

Dobrote iz obalno-kraške regije

Sadjarstvo in zelenjadarstvo sta med domačimi pridelovalci z obalno-kraške regije najbolj pogosti dejavnosti, zato ne preseneča, da je Agraria naša druga največja kmetijska zadruga splošnega tipa po odkupu sadja in zelenjave. Preko zadruge naše prodajane police polni kar okoli 50 manjših in večjih lokalnih pridelovalcev, ki imajo svojo obdelovalno zemljo tako v slovenski Istri kot v istrskem zaledju, na področju Krasa pa vse tja do Goriške. Že od leta 1947 ima zadruga pomembno povezovalno vlogo, predvsem pa je nepogrešljiva pri izobraževanju in strokovnem razvoju, nadzoru standardov kakovosti in trženju domačih pridelkov.

Izjemna pestrost vedno na dosegu

Med pridelki po obsegu najbolj prednjačijo paradižniki in bučke, melone in kakiji ter lubenice, pa tudi ohrovt in cvetača. Poleg tega pa KZ Agraria preko celega leta za naše trgovine zagotavlja še vsaj 25 drugih vrst sadja in zelenjave. Pestrost sort in avtentični okusi so poleg preverjene kakovosti njihov zaščitni znak že vrsto let, saj skrbijo za nadzorovano integrirano pridelavo, vse več pridelovalcev se odloča tudi za ekološki pristop h kmetovanju. Vsi pa so usmerjeni v pridelavo, ki je prijazna naravi in ljudem ter ohranja rodovitnost tal.  

Od morskih sapic do kraške burje

Milejše podnebje v tem delu Slovenije je zagotovo velika prednost pridelave na prostem, a so zaradi vse pogostejših vremenskih ekstremov pa tudi možnosti pridelave skozi vse leto rastlinjaki prav tako razširjeni. Prav z njimi je mogoče še nekoliko prej zagotoviti težko pričakovano prvo pomladansko solato ali pa nekoliko podaljšati sezono sveže zelenjave tudi v čas, ko drugje po Sloveniji že vlada zima. V sadju in zelenjavi lokalnih pridelovalcev KZ Agraria se tako vedno okuša vpliv mediteranskega podnebja, saj ujamejo res veliko sonca, pa tudi kakšno sapico z morja.

Purissima je znak izbrane kakovosti

KZ Agraria izbrano sadje in zelenjavo predstavlja tudi pod svojo blagovno znamko Purissima. Z njo želijo zagotoviti še večjo prepoznavnost odličnih lokalnih pridelkov, ki rastejo na istrski zemlji, so ročno obrani in imajo zajamčeno poreklo in kakovost. S kratkimi transportnimi potmi tako 'z njive do krožnika' prispejo najboljši okusi iz Istre, na katere so njihovih predani zadružniki še posebej ponosni. Med temi pridelki so tudi jagode in jabolka, paradižniki pa tudi česen.  

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte