TO SMO MI, dobavitelji

zadruga

Kmetijska zadruga Ptuj

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

podravje

Sortiman:

zelenjava

Slovenija - Podravska regija
Slika je simbolična

Izjemna tradicija sodelovanja

Kmetovalci so na Ptujskem že davnega leta 1900 prepoznali izjemen pomen, ki ga ima za napredek kmetijske stroke in s tem boljši položaj kmetov ustanovitev zadruge. KZ Ptuj danes še vedno zelo uspešno izpolnjuje cilje svojih članov in povezuje izjemno število – kar okoli 1100 slovenskih kmetovalcev z območja Štajerske. Med njimi so tudi številni lokalni pridelovalci zelenjave, ki s strokovno podpro zadruge in organizirano dobavo na naših prodajnih policah ponujajo izbrano domačo kakovost, med drugim tudi avtohtono sorto čebule »ptujska rdeča«.

Ptujska rdeča čebula kot je bila nekoč  

Zadruga Ptuj in njeni lokalni pridelovalci čebule so zelo zavzeto pristopili k projektu SPAR kot nekoč, ki smo ga v Sparu Slovenija zasnovali s ciljem ohranja avtohtonih slovenskih sort. Ptujska rdeča čebula velja za edinstveno sorto čebule v Sloveniji, ki pa zahteva ogromno nege in tradicionalne pristope h kmetovanju – tudi ročno sajenje, pobiranje in pakiranje. Sodelovanje v tem projektu prinaša veliko zadovoljstva tako prizadevnim pridelovalcem kot kupcem, ki dajete prednost avtohtonim domačim pridelkom.

Zelenjava s štajerskih polj

Poleg ptujske rdeče čebule kooperanti zadruge Ptuj že od leta 2012 naše prodajne police pridno polnijo tudi z domačo mlado čebulo, zeljem, radičem, hrenom, mladim krompirjem in drugimi vrstami sezonske zelenjave. Vse pridelujejo skladno s strogimi standardi integrirane pridelave, zadruga Ptuj pa s strokovnimi sodelavci skrbi za nadzor in doseganje visoke kakovosti pri vseh kmetovalcih, ki zelenjavo s polj vedno pobirajo glede na dnevna naročila, da še sveža v roku enega dneva prispe do naših trgovin. Enako velja za bio borovnice in lubenice, ki tudi v tem delu Slovenije lepo zorijo.

Štajerske buče za aromatično olje

Zadruga Ptuj je tudi lastnica najstarejše oljarne na Slovenskem – Oljarne Fram – v kateri pridelujejo izvrstno bučno olje, ki ga prav tako nadete v naši ponudbi. Tudi buče z bučnimi semeni za olje rastejo na domačih štajerskih poljih. Ta so pri večji samooskrbi Slovenije s kmetijskimi pridelki prav tako nepogrešljiva kot skrbni kmetovalci in njihova zadruga, ki poskrbi, da lahko v naših trgovinah izbiramo tudi pridelke z manjših slovenskih kmetij.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>