

Družina Jeram, predstavnik kmetijske zadruge Idrija
Zahtevni pogoji kmetovanja
Kmetovanje v idrijsko-cerkljanskem hribovju, s strmimi pobočji in skopimi dolinami, zmorejo le trdoživi pridelovalci in rejci, ki se ne uklonijo niti ob najbolj zahtevnih okoliščinah in so zares predani svoji zemlji. Živinoreja je tako najbolj razširjena kmetijska dejavnost med več kot 120 zadružniki KGZ Idrija, zadruga pa se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo predelave mesa in izdelave mesnih izdelkov.
Lokalno in vedno sveže meso
Rejci KGZ Idrija vedno poskrbijo za strokovno vzrejo govedi, kar daje meso odličnega okusa in preverjene kakovosti, na voljo pa imajo tudi certificirano ekološko govedino. Zadruga je že vse od ustanovitve leta 1948 skupaj s svojimi zadružniki usmerjena v najvišjo kakovost in nenehen razvoj. Z lastno sodobno klavnico, ki je od leta 2014 certificirana tudi za zakol ekološko vzrejenih živali, pa nudijo celovite storitve tudi rejcem z ekoloških kmetij. Vsi procesi odkupa živali in predelave mesa potekajo po najvišjih standardih in so strogo nadzorovani.
Avtohtoni okusi domačih krajev
KGZ Idrija poleg govejega mesa v naše trgovine že od leta 2017 dobavlja tudi raznovrstne lokalne izdelke, med drugim: domače klobase za kuhanje, idrijsko zaseko, klasično prekajena svinjska rebra in hrenovke. Izjemno ponosni so na kulinarično tradicijo, saj je njihov navdih za originalne recepture, iz katerih v butični zadružni predelovalnici ročno izdelujejo mesne dobrote. Pri tem vedno uporabljajo lokalno vzrejeno goveje meso in slovensko svinjino ter izključno naravne sestavine. Strokoven pristop na eni strani in spoštovanje kmetovanja ter naravnega okolja na drugi strani se odražajo v celoviti ponudbi KGZ Idrija, v kateri boste prepoznali avtentičnost lokalnih dobrot.