TO SMO MI, dobavitelji

zadruga

Kmetijsko-gozdarska zadruga Sloga

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

gorenjska

Sortiman:

zelenjava, sadje

Slovenija - Gorenjska regija
Slika je simbolična

V slogi je moč in kakovost

Na kranjskem je zadružništvo prisotno že več kot 110 let, s častitljivo tradicijo pa se lahko pohvali tudi KGZ Sloga, ustanovljena leta 1961. Več kot šest desetletij je zadruga, ki danes združuje okoli 500 članov oz. kmetovalcev z Gorenjske pa tudi Štajerske, Prekmurja in Dolenjske, usmerjena v razvoj kmetijske dejavnosti in s tem tudi slovenskega podeželja. Z združenimi močmi uspešneje tržijo lokalne pridelke, bdijo nad odlično kakovostjo in v naše trgovine dostavljajo krompir in sezonsko zelenjavo, ki raste na domači zemlji kar 300 zadržnih kmetij.

Krompirjevci in zelenjavarji

Za doseganje želenih visokih standardov pridelave, kljub velikemu številu manjših pridelovalcev, so se v zadrugi odločili, da ustanovijo dve skupini – zelenjavarje in krompirjevce. To jim omogoča večjo specializacijo, ciljno izobraževanje, pa tudi nadzor nad kakovostjo pridelave, ki mora ustrezati strogo določenim parametrom pri vseh kmetovalcih, od katerih odkupujejo lokalne pridelke. Ta edinstven pristop k sodelovanju med lokalnimi pridelovalci se je uvrstil tudi med osem najbolj navdihujočih projektov podeželja 2022 v Sloveniji, ki so bili izbrani v sklopu evropskega natečaja "Rural Inspiration Awards 2022".

S Polonco še bolj prepoznavni

Vso zelenjavo in krompir pridelovalci dostavljajo v zadružne prostore v Kranju, kjer poskrbijo za preverjanje kakovosti, po potrebi pa tudi za sortiranje in pakiranje, ali v primeru krompirja za shranjevanje v sodobno opremljeni hladilnici. Krompir in česen lokalnih kmetovalcev KGZ Sloga, že vrsto let pakirajo pod blagovno znamko Polonca, ki jo stalno širijo in med drugim vključuje tudi različne vrste fižola, kaš in mok pa tudi raznovrstne druge dobrote in unikatne izdelke s kmetij.

Pridelek se pobira po naročilu

Zadruga Sloga svežih sezonskih pridelkov na pobira vnaprej in jih ne zadržuje v skladišču, ampak se odzove na sprotno naročilo naših trgovin, ki jih takoj posreduje kmetovalcem. Skupaj s prizadevnimi lokalnimi pridelovalci na ta način vedno poskrbijo, da so vsi pridelki sveže pobrani in da jih v 24 urah tudi dostavijo do nas.

Zadruga, kot so bile nekoč  

V KGZ Sloga še vedno spoštujejo tradicionalna načela zadružništva, osredotočeni pa so na izobraževanja vseh zaposlenih in članov, veliko vlagajo v raziskave in razvoj novih izdelkov, perspektivne ideje v zadružni dejavnosti pa prispeva velik delež mladih med zaposlenimi, saj praktično vsak dan aktivno sodelujejo z lokalnimi pridelovalci.

Nagrade:

Nagrada časnika Finance za najboljšega podjetnika v kmetijstvu 2018 za BZ Polonca in Slogino Špajzo

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte