TO SMO MI, dobavitelji

zadruga

Skupina Posavje

dobavitelj
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
no-icon sortiman pridelek
Regija:

posavska

Sortiman:

zelenjava, sadje

Slovenija - Posavska regija

Pomembni tako Skupina kot kmetija

Kmetijstvo je od nekdaj sooblikovalo podobo gričev in ravnic v Posavju. Sadjarstvo in zelenjadarstvo pa sta zaradi naravnih danosti v tem delu Slovenije še posebej pogosti dejavnosti. Že leta 1992 je Edvard Klobasa ustanovil Skupino Posavje, da bi skupaj z drugimi lokalnimi kmetovalci na trgu uspešneje ponudili kakovostne domače pridelke iz lokalnega okolja. Njegovo vizijo danes nadaljuje sin Žiga, sicer izjemno predan kmetovanju na svoji domačiji, ki angažirano sodeluje s člani ter kot direktor uspešno vodi Skupino Posavje.

Več kot 50 domačih pridelovalcev

Zaradi razdrobljenosti slovenskih kmetij in raznovrstnosti pridelave je Skupina Posavje pomemben vezni člen tako za trženje lokalnih pridelkov kot tudi za razvoj domačih pridelovalcev. Sadje in zelenjavo odkupujejo od kar 50 slovenskih kmetovalcev. Pri izboru dajejo prednost nadzorovanim visokim standardom pridelave in izbrani kakovosti. Vsak sadež ali plod zato ročno presortirajo, da se prepričajo o kakovosti pridelka. Sveža sezonska zelenjava in sadje pa prispejo na naše prodajne police še isti dan, kot so jih pridelovalci obrali oz. pobrali.

Raznovrstnost domačih pridelkov

Skupina Posavje v naše trgovine dostavlja izjemno raznoliko ponudbo pridelkov že vse od ustanovitve. Med njimi so cenjena tako jabolka, jagode in borovnice, raznovrstne lubenice kot tudi buče hokaido, domače zelje in še bi lahko naštevali. Lokalna pridelava je srce njihovega delovanja, zato je vizija Skupine Posavje tudi v prihodnje krepiti domačo lokalno kakovost, ki jo na podlagi znanja, izkušenj in sodobnih metod lahko ponudijo skupaj s slovenskimi kmetovalci.

Največji pridelovalci jagod v Sloveniji

Žiga Klobasa in njegova družina se na domači kmetiji najbolj zavzeto ukvarjajo z gojenjem jagod. Pridelavo stalno in odgovorno izpopolnjujejo, da lahko kot edini pridelovalec v Sloveniji na naravi prijazen način, to je brez uporabe pesticidov in herbicidov, dosegajo odličen pridelek. Namesto škropiv so v njihovih nasadih dejavni tako imenovani biološki predatorji oz. živali, ki poskrbijo za škodljivce, kot to tudi sicer počnejo v naravi.

Certifikati:

Izbrana kakovost Slovenije, logo

Izbrana kakovost Slovenije

Standard Global G.A.P.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>