TO SMO MI - SPAR

TO SMO MI: povezujemo, kar je dobrega.

70 % izdelkov slovenskih proizvajalcev

Zato povezujemo naše kupce z lokalnimi pridelovalci in predelovalci hrane. Ponosni smo, da na naših policah prevladujejo izdelki slovenskega porekla, kar ne zagotavlja le kakovosti, temveč tudi trajnostne in okolju prijazne načine pridelave hrane, nakupovanja in potrošnje.

 

Našo usmeritev in trud je potrdila tudi projektna naloga Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki je ugotovila, da ima SPAR kar 70 %* izdelkov slovenskih proizvajalcev.

*Zaokroženi odstotek povzet iz projektne naloge Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano.

VIR: https://www.varuhverigehrane.si.

Prednosti lokalne pridelave in samooskrbe z živili se v Sparu zavedamo že dolgo, zato veliko truda in energije vlagamo v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Ker verjamemo v poštena partnerstva z lokalnimi dobavitelji, nam je v tridesetih letih poslovanja v Sloveniji uspelo prehoditi pot od ene trgovine do zdajšnjih sto štirih – v vseh pa na policah prevladujejo izdelki slovenskih proizvajalcev.

Veliki in mali. Ter vsi vmes.

Za nas so pomembni vsi dobavitelji – zato na naših policah najdete tako pridelke majhnih, idiličnih tradicionalnih kmetij, kot po meri sodobnega kupca pripravljenih živil inovativnih podjetij, seveda pa so tu tudi izdelki dobro poznanih in priljubljenih tradicionalnih blagovnih znamk.

Od Jadrana do Panonske nižine, od Triglava do Kolpe.

Slovenija zaradi raznolikosti ponuja številne lokalne specialitete. Vsaka med njimi v sebi nosi okus tradicije, ki ga pogojujejo posebnosti pokrajine in mojstrstva številnih generacij naših prednikov. A ne glede na to, od kje prihajajo, so vam slovenske lokalne dobrote enako blizu: najdete jih lahko na policah vaše najbližje trgovine Spar.

KDO SMO MI?
Kraft pivovarna Green Gold Brewing

Z voditeljem Davidom Urankarjem vam v video vlogih Kdo smo mi predstavljamo navdihujoče zgodbe naših lokalnih dobaviteljev.

Tokrat smo obiskali spodnjesavinjsko kraft pivovarno @Green Gold Brewing, za katero stoji Luka Rojnik. Luka prihaja iz hmeljarske kmetije Rojnik, ki hmeljarsko obrt opravlja že od leta 1880. V SPARU se že vrsto let zavedamo prednosti lokalne pridelave, zato z veseljem podpiramo navdihujočo zgodbo našega lokalnega dobavitelja, ki je zgodbo iz domače garaže spremenil v veliko uspešnico! Bravo! Oglejte si vlog in spoznajte zgodbo kraft pivovarne Green Gold Brewing.

Ministrstvo za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

OGLEJTE SI VIDEO

Socialna kmetija Korenika

Z voditeljem Davidom Urankarjem smo se odpravili v Prekmurje, kjer je dom našega lokalnega dobavitelja - socialne kmetije Korenike. Korenika s pomočjo ekološke pridelave na naše police že vrsto let dobavlja številne lokalne EKO izdelke. Direktor Goran Miloševič z nami v vlogu spregovori o začetkih njihove zgodbe pa vse do danes, kjer v Koreniki v svoje dejavnosti vključujejo težje zaposljive ljudi. S tem namreč pripomorejo k manjši stopnji brezposelnosti in manjši socialni izključenosti ranljivega prebivalstva.
Vabljeni ste k odkrivanju navdihujoče zgodbe Socialne kmetije Korenika!

OGLEJTE SI VIDEO

Socialna kmetija, ki deluje v sožitju z naravo

KMETIJA KOCJANČIČ

V SPARU veliko truda in energije vlagamo v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Z veseljem sodelujemo s kmetijo Kocjančič, ki so na slovenskih tleh prvi začeli z novim načinom reje krav. Niso zgradili klasičnih hlevov, ampak so krave tudi pozimi zunaj.

Njihova osnovna dejavnost je ekološka pridelava mleka, ki ga potem predelujejo v ekološke mlečne izdelke. Na naših policah kupci lahko najdejo Bio jogurte različnih okusov, skupaj s tremi mladimi brati Kocjančič in njihovim očetom pa smo razvili tudi dva nova izdelka, ki sta pred kratkim izšla pod okriljem naše lastne znamke SPAR Natur*pur.

OGLEJTE SI VIDEO

KDO SMO MI?
Spoznajte Ribogojnico Fonda

Ker verjamemo v poštena partnerstva z lokalnimi dobavitelji, nam je uspelo zgraditi lojalen odnos s Fondo, ki leži v Piranskem zalivu. Čista morska voda, blago sredozemsko podnebje in rodovitna istrska prst nudijo Fondi odlično osnovo za pridelavo hrane v in ob morju.

Ponosni smo, da lahko kupci v naših trgovinah najdejo sveže SPAR Premium piranske brancine. Kot posebnost lahko izpostavimo, da Fonda vse brancine opremi tudi z oznako izvira. Označevanje s prepoznavnimi značkami je kot novost na slovenskem trgu uvedla prav Fonda, njegov namen pa je popolna sledljivost rib. Vsakemu piranskemu brancinu takoj po dvigu iz morja na škržni poklopec pritrdijo značko z označenim datumom izlova. Ta našim kupcem jamči, da imajo pred sabo visoko kakovostno in predvsem svežo ribo, ki je bila vzgojena v skladu z najvišjimi standardi.

Pridružite se Davidu Urankarju pri njegovem obisku Ribogojnice Fonda!

OGLEJTE SI VIDEO

BIO svinjina DOBROTE IZ VASI

V Sparu cenimo domače, zato vselej dajemo prednost lokalnim dobaviteljem. Pri tem smo še posebej pozorni na trajnostno in odgovorno pridelavo ter predelavo. Prav zato smo podprli družinsko podjetje Dobrote z vasi, ki je posebej za SPAR ekološko vzredilo 120 slovenskih pašnih prašičev. Kupci lahko tako po novem izbirate med ekskluzivno ponudbo svežega slovenskega svinjskega mesa in mesnih izdelkov iz EKO svinjine.

  • Živali so vzrejene v prosti reji na slovenskih pašnikih.
  • Reja je živalim prijazna, saj prašiči niso podvrženi stresu in imajo optimalno oskrbo.
  • Živali so krmljene s kakovostno krmo, izdelki pa so brez umetnih dodatkov in ojačevalcev okusa.

Okusen svinjski kare, svinjsko pleče, sočna pečenica, domači ocvirki in ostali EKO izdelki Dobrot z vasi so izvrstna izbira za pripravo glavnih jedi ali narezkov za prav vsak okus!

SPOZNAJTE NAŠE DOBAVITELJE

Svojo podporo slovenskim rejcem, pridelovalcem in predelovalcem lahko izrazite z nakupom izdelkov slovenskih proizvajalcev.  

Skupaj podpirajmo slovensko!

Najboljše iz Pomurja

V Sparu cenimo domače, zato že leta sodelujemo z lokalnimi dobavitelji. Dobrote z ravnic in gričev ob reki Muri so večino leta obsijane s soncem, zato uživajte v najboljšem, kar ponuja Pomurje.

Poziv lokalnim proizvajalcem

K SODELOVANJU VABIMO SLOVENSKE KMETE IN DOBAVITELJE!

V Sparu želimo, da je v naših trgovinah še več kakovostnih slovenskih izdelkov, zato vas vabimo k sodelovanju. Če želite tudi vi sodelovati z nami in svoje izdelke prodajati na Sparovih policah, nam pišite na [email protected].

PODPIRAMO BRKINSKE PRIDELOVALCE JABOLK

V preteklem letu smo bili deležni nenadnih sprememb. Splet okoliščin je v nezavidljiv položaj postavil tudi številne sadjarje v Brkinih, ki že tradicionalno pridelujejo okusno sadje, predvsem jabolka. Zaradi jesenskih ukrepov za zaustavitev širjenja virusa covid-19 sadja niso mogli prodajati rednim strankam, prav tako pa je bila prekinjena dobava vrtcem in šolam. Njihove hladilnice so tako ostale polne okusnih jabolk.

Letina je bila odlična, saj je podarila ogromno zdravih jabolk odlične kakovosti, ki se ponašajo z značilno sočnostjo in nepozabno hrustljavostjo.

V Sparu smo se zato odločili, da pomagamo brkinskim pridelovalcem in odkupimo večjo količino njihovih jabolk ter jih postavimo na police svojih trgovin: na ta način smo pomagali brkinskim sadjarjem v nezavidljivem položaju, svojim kupcem pa omogočili, da pridejo do vrhunskega lokalno pridelanega sadja. S tem smo še enkrat potrdili svoje vodilo v času epidemije: skrb za skupnost je za nas na prvem mestu

Skrbno pridelana brkinska jabolka vas že čakajo na policah trgovin INTERSPAR in večjih trgovin SPAR.

PODPIRAMO SLOVENSKE PRIDELOVALCE KROMPIRJA

Slovenci vedno bolj cenimo domačo hrano, saj se dobro zavedamo, da s tem podpiramo lokalno okolje in slovenske kmete, ki v trenutni situaciji še bolj potrebujejo našo pomoč. Splet okoliščin v preteklem in tekočem letu je namreč zamajal ustaljene navade, vplival pa je tudi na slovenske kmete, ki že dolga leta skrbno pridelujejo domač krompir.

Zaradi ukrepov za zaustavitev širjenja virusa covid-19 pridelka niso mogli prodajati gostinskim obratom ter šolam in vrtcem, na slabšo prodajno sezono pa je vplivalo tudi zaprtje turizma po celotni državi. Njihove shrambe so tako ostale polne odlične letine, kmetje pa so ostali zaskrbljenih misli.

Slovenske pridelovalce podprite z nakupom njihovega krompirja. Na policah naših trgovin najdete izjemno izbiro slovenskega krompirja, ki slovi po odlični kakovosti. Izbirate lahko med mnogimi vrstami krompirja: takšnim, ki je primeren za kuho, pečenje, praženje in celo za pripravo sladic.

Več zanimivosti o krompirju