TO SMO MI

V raziskavi »Analiza strukture prehranskih izdelkov v trgovskih verigah« iz leta 2018 je bilo ugotovljeno, da je SPAR s 70% živilskih izdelkov slovenskih proizvajalcev na naših policah eden izmed vodilnih trgovcev v ponudbi lokalno pridelane hrane. A ne bomo se ustavili tu: odločeni smo svet spreminjati na bolje, zato neprestano poglabljamo odnose z našimi dobavitelji, ki jih spodbujamo k trajnostno naravnani pridelavi hrane in povečujemo odkup slovenskih pridelkov in izdelkov.  

Številnim zagnanim domačim pridelovalcem omogočamo rast in razvoj ter poskrbimo, da njihove najboljše pridelke najdete na naših policah.

Našo usmeritev in trud je potrdila tudi projektna naloga Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano (iz leta 2018), ki je ugotovila, da ima SPAR kar
70 %* izdelkov slovenskih proizvajalcev

*Zaokroženi odstotek povzet iz projektne naloge Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano.

Poglejte si analizo strukture prehranskih izdelkov v trgovskih verigah iz novembra 2018 >

V raziskavo so bili vključeni izdelki iz skupin mleko in mlečni izdelki, meso in mesni izdelki, pekovski izdelki, mlevski izdelki – izdelki iz žit, sadje in zelenjava. VIR: https://www.varuhverigehrane.si.

KDO SMO MI 2023

Na obisku pri naših dobaviteljih

KDO SMO MI

Predstavljamo naše partnerje v projektu ‚Naravnost od pridelovalca’

Kmetijsko-gozdarska zadruga Idrija, Družinska kmetija Jeram, To smo mi, naravnost od pridelovalca

Kmetijsko gozdarska zbornica Idrija in družinska kmetija Jeram

Mladi slovenski kmetovalci in Zveza slovenske podeželske mladine

Koroška kmetijsko gozdarska zadruga in družinska kmetija Mrak

Kmetija Cimerman

TO SMO MI, Spoznajte nove generacije slovenskih pridelovalcev!
Zakaj ne vidite vsebine?

Spoznajte nove generacije slovenskih pridelovalcev!

Voditelj David Urankar se je z avtom, polnim domačih dobrot SPAROVIH dobaviteljev, podal na Gorenjsko in Dolenjsko ter obiskal Janeza Rakovca, Klaro Zupanec, Tonija Kukenbergerja in Jako Kastelica – štiri mlade pridelovalce, ki stojijo za inovativnimi slovenskimi izdelki pristnih okusov in izvrstne kakovosti.
Sodelovanje z novimi generacijami slovenskih pridelovalcev nam omogoča, da lahko našim kupcem ponudimo številne inovativne slovenske izdelke pristnih okusov in izvrstne kakovosti. Na naših policah jih najdete pod oznako “Naravnost od pridelovalca”.

Več o posameznem pridelovalcu, ki je predstavljen v videu, lahko preberete TUKAJ.   

Video
To smo mi, naravnost od pridelovalca
Zakaj ne vidite vsebine?

Predstavljamo Koroško kmetijsko gozdarsko zadrugo in družinsko kmetijo Mrak

Koroška zadruga, s sedežem v Slovenj Gradcu, šteje več kot 1000 članov in posluje v treh dolinah –  Mislinjski, Dravski in Mežiški dolini – pa tudi širše. So edina zadruga v Sloveniji s certifikatom za mleko brez GSO. Na družinski kmetiji Mrak pa redijo ekološko govedo, ki ga prek Koroške kmetijsko gozdarske zadruge lahko kupimo tudi v izbranih trgovinah INTERSPAR.

Voditelj David Urankar je obiskal kmetijo Mrak in izvedel veliko zanimivosti o vzreji eko goveda in sodelovanju med zadrugo in rejci. Preverite!

VIDEO
To smo mi, naravnost od pridelovalca

KMETIJA CIMERMAN

DOMAČA SVINJINA S CERTIFIKATOM

Svinjsko meso, ki prihaja z družinske kmetije Cimerman, se ponaša s certifikatom Izbrana kakovost Slovenije. Prašičjereja na domačiji je skladna s smernicami za dobrobit živali. Ker imajo urejeno lastno klavnico in predelavo mesa, je pot svežega svinjskega mesa in okusnih mesnih dobrot z njihove Podravske kmetije do naših prodajnih polic neposredna in kar se da kratka.

POVEZUJEMO, KAR JE DOBREGA

Ambicioznim in zagnanim domačim pridelovalcem omogočamo rast in razvoj  ter poskrbimo, da njihove najboljše pridelke najdete na naših policah.

Z DOLGOROČNO POGODBO S KMETIJO CIMERMAN IZPOLNJUJEMO NAŠO ZAVEZO IN PODPIRAMO SLOVENSKE DOBAVITELJE.

Skupaj zagotavljamo:

  • razvoj lokalne prašičjereje
  • rejo za dobrobit živali
  • krajše transportne poti
  • znano poreklo in kakovost mesa.

KDO SMO MI?

Z voditeljem Davidom Urankarjem vam v video vlogih Kdo smo mi predstavljamo navdihujoče zgodbe naših lokalnih dobaviteljev.

To smo mi, naravnost od pridelovalca

Naravnost od pridelovalca

Prednosti lokalne pridelave in samooskrbe z živili se v Sparu zavedamo že dolgo, zato veliko truda in energije vlagamo v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Ker verjamemo v poštena partnerstva z lokalnimi dobavitelji, nam je v več kot tridesetih letih poslovanja v Sloveniji uspelo prehoditi pot od ene trgovine do zdajšnjih sto enajstih – v vseh pa na policah prevladujejo izdelki slovenskih proizvajalcev.
Spoznajte naše zadruge, lokalne dobavitelje ter mlade kmete, s katerimi sodelujemo!

Več

Socialna kmetija, ki deluje v sožitju z naravo

Poziv lokalnim proizvajalcem

K SODELOVANJU VABIMO SLOVENSKE KMETE IN DOBAVITELJE!

V Sparu želimo, da je v naših trgovinah še več kakovostnih slovenskih izdelkov, zato vas vabimo k sodelovanju. Če želite tudi vi sodelovati z nami in svoje izdelke prodajati na Sparovih policah, nam pišite na [email protected].

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte