TO SMO MI

V raziskavi »Analiza strukture prehranskih izdelkov v trgovskih verigah« iz leta 2018 je bilo ugotovljeno, da je SPAR s 70% živilskih izdelkov slovenskih proizvajalcev na naših policah eden izmed vodilnih trgovcev v ponudbi lokalno pridelane hrane. A ne bomo se ustavili tu: odločeni smo svet spreminjati na bolje, zato neprestano poglabljamo odnose z našimi dobavitelji, ki jih spodbujamo k trajnostno naravnani pridelavi hrane in povečujemo odkup slovenskih pridelkov in izdelkov.  

Številnim zagnanim domačim pridelovalcem omogočamo rast in razvoj ter poskrbimo, da njihove najboljše pridelke najdete na naših policah.

Našo usmeritev in trud je potrdila tudi projektna naloga Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano (iz leta 2018), ki je ugotovila, da ima SPAR kar
70 %* izdelkov slovenskih proizvajalcev

*Zaokroženi odstotek povzet iz projektne naloge Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano.

Poglejte si analizo strukture prehranskih izdelkov v trgovskih verigah iz novembra 2018 >

V raziskavo so bili vključeni izdelki iz skupin mleko in mlečni izdelki, meso in mesni izdelki, pekovski izdelki, mlevski izdelki – izdelki iz žit, sadje in zelenjava. VIR: https://www.varuhverigehrane.si.

KDO SMO MI 2023

Na obisku pri naših dobaviteljih

KDO SMO MI

Predstavljamo naše partnerje v projektu ‚Naravnost od pridelovalca’

Kmetijsko-gozdarska zadruga Idrija, Družinska kmetija Jeram, To smo mi, naravnost od pridelovalca

Kmetijsko gozdarska zbornica Idrija in družinska kmetija Jeram

Mladi slovenski kmetovalci in Zveza slovenske podeželske mladine

Koroška kmetijsko gozdarska zadruga in družinska kmetija Mrak

Kmetija Cimerman

Zakaj ne vidite vsebine?

Od lokalnega pridelovalca do Michelinovega chefa

Voditelj David Urankar je pri zadnjem obisku Sparove mesnice v naši trgovini naletel na našega lokalnega dobavitelja slovenske govedine, Gašperja Jerama, s katerim sta prišla do zanimive ideje – kako pripraviti najokusnejši tatarski biftek. Pri tem jima je pomagal nihče drug kot kulinarični chef Uroš Štefelin, nagrajen z Michelinovo zvezdico!

V VIDEU preverite, kako jim je uspelo!

Biftek pa lahko pripravite tudi sami, recept najdete tukaj.  

Video
Zakaj ne vidite vsebine?

Spoznajte nove generacije slovenskih pridelovalcev!

Voditelj David Urankar se je z avtom, polnim domačih dobrot SPAROVIH dobaviteljev, podal na Gorenjsko in Dolenjsko ter obiskal Janeza Rakovca, Klaro Zupanec, Tonija Kukenbergerja in Jako Kastelica – štiri mlade pridelovalce, ki stojijo za inovativnimi slovenskimi izdelki pristnih okusov in izvrstne kakovosti.
Sodelovanje z novimi generacijami slovenskih pridelovalcev nam omogoča, da lahko našim kupcem ponudimo številne inovativne slovenske izdelke pristnih okusov in izvrstne kakovosti. Na naših policah jih najdete pod oznako “Naravnost od pridelovalca”.

Več o posameznem pridelovalcu, ki je predstavljen v videu, lahko preberete TUKAJ.   

Video
Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga, Kmetija Mrak, To smo mi, naravnost od pridelovalca
Zakaj ne vidite vsebine?

Predstavljamo Koroško kmetijsko gozdarsko zadrugo in družinsko kmetijo Mrak

Koroška zadruga, s sedežem v Slovenj Gradcu, šteje več kot 1000 članov in posluje v treh dolinah –  Mislinjski, Dravski in Mežiški dolini – pa tudi širše. So edina zadruga v Sloveniji s certifikatom za mleko brez GSO. Na družinski kmetiji Mrak pa redijo ekološko govedo, ki ga prek Koroške kmetijsko gozdarske zadruge lahko kupimo tudi v izbranih trgovinah INTERSPAR.

Voditelj David Urankar je obiskal kmetijo Mrak in izvedel veliko zanimivosti o vzreji eko goveda in sodelovanju med zadrugo in rejci. Preverite!

VIDEO
Zakaj ne vidite vsebine?

KMETIJA CIMERMAN

DOMAČA SVINJINA S CERTIFIKATOM

Svinjsko meso, ki prihaja z družinske kmetije Cimerman, se ponaša s certifikatom Izbrana kakovost Slovenije. Prašičjereja na domačiji je skladna s smernicami za dobrobit živali, njihova krma pa ne vsebuje GSO. Ker imajo urejeno lastno klavnico in predelavo mesa, je pot svežega svinjskega mesa in okusnih mesnih dobrot z njihove Podravske kmetije do naših prodajnih polic neposredna in kar se da kratka.

POVEZUJEMO, KAR JE DOBREGA

Ambicioznim in zagnanim domačim pridelovalcem omogočamo rast in razvoj  ter poskrbimo, da njihove najboljše pridelke najdete na naših policah.

Z DOLGOROČNO POGODBO S KMETIJO CIMERMAN IZPOLNJUJEMO NAŠO ZAVEZO IN PODPIRAMO SLOVENSKE DOBAVITELJE.

Skupaj zagotavljamo:

 • razvoj lokalne prašičjereje
 • rejo za dobrobit živali
 • krajše transportne poti
 • znano poreklo in kakovost mesa.

KDO SMO MI?

Z voditeljem Davidom Urankarjem vam v video vlogih Kdo smo mi predstavljamo navdihujoče zgodbe naših lokalnih dobaviteljev.

Naravnost od pridelovalca

Prednosti lokalne pridelave in samooskrbe z živili se v Sparu zavedamo že dolgo, zato veliko truda in energije vlagamo v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Ker verjamemo v poštena partnerstva z lokalnimi dobavitelji, nam je v več kot tridesetih letih poslovanja v Sloveniji uspelo prehoditi pot od ene trgovine do zdajšnjih sto enajstih – v vseh pa na policah prevladujejo izdelki slovenskih proizvajalcev.
Spoznajte naše zadruge, lokalne dobavitelje ter mlade kmete, s katerimi sodelujemo!

Več

Dolgoročno sodelovanje s Kmetijsko zadrugo Agraria za še več lokalnih proizvodov na Sparovih policah

V Sparu smo odkup lokalnega sadja in zelenjave v letu 2021 povečali za kar 11 % v primerjavi z letom prej. Prednost lokalnim dobaviteljem in zagotavljanje slovenskih proizvodov na Sparovih policah pri slovenskem trgovcu nadgrajujemo tudi s podpisom dolgoročnega sodelovanja s Kmetijsko zadrugo Agraria iz Kopra.

Več >

Z istrskih njiv direktno na police Sparovih obalnih trgovin

Že vrsto let dajemo prednost lokalnim dobaviteljem in si prizadevamo za čim krajše dobavne poti. V teh dneh so štiri Sparove obalne trgovine pričele prejemati direktno dostavo lokalnih pridelkov iz Kmetijske zadruge Agraria Koper. Kratke dobavne poti od poznanih lokalnih pridelovalcev prek koprske kmetijske zadruge do Sparovih trgovin ugodno vplivajo na svežino, kakovost ter ohranjanje hranilne vrednosti sadja in zelenjave, obenem pa zmanjšujejo ogljični odtis.

Sporočilo za javnost >

Direktno dostavo lokalnih pridelkov prejemajo naslednje obalne trgovine:

 • Interspar Park Center Koper,
 • Spar Koper Ferrarska,
 • Spar Koper Semedela in
 • Spar Izola.

Z dolgoročno pogodbo z Evrosadom izpolnjujemo našo zavezo in podpiramo slovenske dobavitelje.

Z Evrosadom Krško, sodelujemo že vse od leta 1996, kamor segajo začetki tega vodilnega slovenskega pridelovalca sadja in zelenjave. Krški Evrosad, ki je najbolj znan po pridelavi jabolk, je svojo ponudbo razširil tudi na druge vrste sadja, med drugim hruške, breskve, češnje, slive in jagode ter zelenjavo in krompir.

Skupaj vam zagotavljamo:

 • razvoj lokalne pridelave,
 • krajše transportne poti,
 • manjši ogljični odtis,
 • znano poreklo pridelkov.
Sporočilo za javnost

Socialna kmetija, ki deluje v sožitju z naravo

Poziv lokalnim proizvajalcem

K SODELOVANJU VABIMO SLOVENSKE KMETE IN DOBAVITELJE!

V Sparu želimo, da je v naših trgovinah še več kakovostnih slovenskih izdelkov, zato vas vabimo k sodelovanju. Če želite tudi vi sodelovati z nami in svoje izdelke prodajati na Sparovih policah, nam pišite na [email protected].