
IZDELEK Z ZGODBO
V ponudbi naših trgovin SPAR in INTERSPAR imamo veliko število raznovrstnih izdelkov, med njimi tudi tiste, ki se ponašajo z različnimi značilnostmi, ki jih delajo posebne in unikatne. Nekateri so plod tradicije in številnih generacij, drugi so moderni in trendovsko naravnani, spet tretji ekološki in trajnostni. Te izdelke smo poimenovali IZDELKI Z ZGODBO in na teh straneh vam predstavljamo njihov izbor.
VZGOJENO IZ DOMAČIH SADIK
Na obronkih Slovenskih goric ima kmetija Kramberger
svoje rodovitne njive, na katerih uspeva izvrstna zelenjava.
Izjemno veliko truda, pa tudi veselja, vlagajo v pridelavo,
saj vedno stremijo k odlični kakovosti pridelkov. V času
pobiranja pa delo začenjajo zelo zgodaj, da še isti dan svežo
in hrustljavo solato ter čvrsto cvetačo dostavijo do nas.
MESNE SPECIALITETE PRAVIH MOJSTROV
Nepogrešljive sestavine predelave mesa pri Divjakovih sta dobra mera
potrpežljivosti, zavzeto ročno delo in veliko mojstrskega znanja. Vse se
začne z izbiro odlične govedine in svinjine slovenskih rejcev, saj lahko le iz
najboljših kosov mesa izvabijo izvrstne okuse izjemnih specialitet, po katerih
si prste z veseljem obliznejo tudi največji gurmani.
Z JEDILNIKA TIBETANSKIH MENIHOV
Bela krajina in rodovitna zemlja kmetije Klepec ustvarjata pogoje,
na katerih uspeva kakovosten ječmen. Pravšnji za tsampo – ječmenovo moko,
ki jo zmeljejo iz kaše in nato pražijo. Lahkoten in hranljiv obrok se
hitro pripravi in je zelo okusen, kot tradicionalno jed
pa ga cenijo mnoga ljudstva.
BOGASTVO FERMENTACIJE V NAMAZU
Premišljeno izbrana regionalna živila v Grashki na
Koroškem fermentirajo v polnovredne rastlinske
izdelke. S fermentacijo ohranijo in z mlečno-kislinskimi
bakterijami oplemenitijo koristne lastnosti, ki jih skriva
rastlinska hrana. Tudi iz fermentiranega fižola, cenjene
italijanske sorte barlotti, tako nastaja fantastičen
veganski namaz.
ODLIČNO IZ DOMAČE SIRARNE GORIŠEK
Izbor odličnega slovenskega mleka lokalnih pridelovalcev je
v Sirarni Gorišek, v kateri že 30 let izdelujejo sire vrhunske
kakovosti, nepogrešljiv. Pridelava poteka po najvišjih standardih
in s prefinjenim sirarskim znanjem, zato so njihovi raznovrstni
siri slasten priboljšek tako v vsakdanjem sendviču kot vrhunski
kulinariki.
MESNE DOBROTE Z VASI
Okusne hrenovke in drugi mesni izdelki Dobrot
z vasi prihajajo iz družinskega podjetja, ki se na
Dolenjskem posveča ekološki in živalim prijazni
reji. Prašiče prosto pasejo in ob tem skrbijo za
kakovostno krmo, z domačo predelavo pa za
vedno odlične mesnine.
NEŽNE BRESKVE
IZ DOMAČIH NASADOV
Prepoznavni po jabolkih, hruškah, breskvah in jagodah
v Eurosadu sledijo najvišjim zahtevam okolju prijazne
integralne pa tudi ekološke pridelave. Z znanjem in
tehnoloških razvojem še krepijo skrb za naravo in pridelke,
zato tudi nežne in sladke breskve ponujajo osvežujoče
grižljaje poletja.
DROBNI SOČNI SADEŽI
Borovnice so skrbno pridelane, hitro obrane
in sveže zapakirane, da lahko okusite sočne
naravne arome.
GREEN GOLD BREWERY – BREAD BEER
V Savinjski dolini je družina Rojnik že pred 120 leti zasadila prvi hmelj. Izjemno hmeljarsko dediščino je s časom dopolnila še pivovarske dejavnost. V njihovih pivih se zato okušajo tradicija, lokalna pripadnost in spoštovanje slovenskega hmelja.
PURANJE MESO IZ DOMAČE REJE
V tradicionalno rejo puranov Perutnine Ptuj je vključenih kar 36 domačih rejcev.
Najvišje standarde kakovosti zagotavljajo z izbrano lastno mešanico krme, odlično oskrbo, strogim veterinarskim nadzorom in kratkimi transportnimi potmi.
Najsodobnejši procesi predelave pa ohranijo odlične okuse in prvovrstno kakovost svežega slovenskega puranjega mesa.
PRVOVRSTNA REJA ZA IZVRSTNO MESO
Ekološka reja govedi angus na kmetiji Grad Prestranek vključuje
prosto pašo in lastno pridelavo krme ter skrbne ukrepe za dobrobit
živali. Pri tem si na sodobnem posestvu pomagajo tudi z novo
tehnologijo in novimi pristopi. Certifi kat za seneno meso potrjuje
predanost odlični kakovosti, ki se odraža v izvrstnih okusih. To velja
tudi za marmorirano sočno teksturo mesa za burgerje naše znamke
SPAR Premium.
SVEŽE IZ SLOVENSKEGA MORJA
Globoka in čista voda ter močan morski tok najbolj
južne točke Piranskega zaliva ustvarjata odlične pogoje
za lokalno ribogojstvo. Izjemno poznavanje morja
in izkušnje s področja morske biologije in prehrane
pa so dragocenosti, lastne družini Fonda, ki prisega
na tradicionalen, neintenziven način gojenja rib. In
le nekaj kratkih ur je potrebnih, da pristno okusni
brancini iz morja prispejo do naših polic.
Z DOLGOROČNO POGODBO Z EVROSADOM IZPOLNJUJEMO
NAŠO ZAVEZO IN PODPIRAMO SLOVENSKE DOBAVITELJE
Z Evrosadom Krško, sodelujemo že vse od leta 1996, kamor
segajo začetki tega vodilnega slovenskega pridelovalca sadja in
zelenjave. Krški Evrosad, ki je najbolj znan po pridelavi jabolk,
je svojo ponudbo razširil tudi na druge vrste sadja, med drugim
hruške, breskve, češnje, slive in jagode ter zelenjavo in krompir.
Skupaj vam zagotavljamo:
razvoj lokalne pridelave, krajše transportne poti, manjši ogljični odtis, znano poreklo pridelkov.
BRIŠKE SO NAJBOLJ CENJENE
Sadovnjaki družine Mavrič iz Goriških Brd so ponos kmetije že
skoraj 100 let. Za pravi razcvet pa je poskrbel mladi prevzemnik,
ko se je leta 2000 predano posvetil sadjarstvu. Njihove sveže
in hrustljave briške češnje že vrsto let bogatijo našo ponudbo.
Prste pa si boste obliznili tudi ob slastni domači marmeladi
iz avtohtone sorte češenj.
DRAGOCENOSTI IZ ČEBELNJAKA
Že tretja generacija družine Pislak je predana čebelam
in pridelavi dragocenega slovenskega medu ter drugih
čebeljih pridelkov. Skrbijo za okoli 2600 panjev, njihove
čebele pa nabirajo medičino od Pohorja in Dravskega
polja vse do haloških gričev. Bogata tradicija je ključ
odlične kakovosti, ki jo nadgrajujejo
z najsodobnejšimi metodami čebelarjenja.
DAROVI ISTRSKEGA PODEŽELJA
Vse od Ankarana in Dragonje do zaledja Slovenske Istre
seže obdelovalna zemlja več kot 120 pridelovalcev, združenih
v kmetijski zadrugi Agraria Koper. Značilno istrsko podnebje nudi pogoje
za okolju prijazno integrirano in ekološko pridelavo sadja in zelenjave tako na prostem kot tudi v rastlinjakih.
Naše police tako letno oskrbujejo z okoli 50 vrstami različnih pridelkov.
ŠOPEK POMLADNE ZELENJAVE
Vse popularnejša pomladna zelenjava so šparglji in o teh
okusnih zelenih poganjkih vse vedo na kmetiji Ramovž.
Kmetijo dobro poznamo in z njimi odlično sodelujemo že več
kot 15 let. Že dan po tem, ko jih naberejo in zvežejo v šopke,
so sveži šparglji lahko na vašem krožniku.
TESTENINE IZPOD SPRETNIH ROK
V Pekarni Sezam na Koroškem že več kot tri desetletja
ob peki kruha in peciva negujejo tudi mojstrstvo izdelave
testenin. Tradicionalne recepture in kakovostne sestavine v
odličen izdelek spremenijo spretne roke. Ročno poteka tudi
pakiranje rezancev, ki se jih ne bi branili niti najbolj zahtevni
italijanski gurmani.
SVEŽE NABRANO V NARAVI
Slovenski pridelovalec sadja in zelenjave Darsad to pomlad
razvaja s priljubljeno pomladno zelenjavo, ki prosto raste
na gozdnih jasah in travnikih. Čemaž in regrat skrbno
nabirajo na naravnih rastiščih, takoj očistijo in zapakirajo
ter v trgovino dostavijo v največ 24 urah od nabiranja.
Izvrstna in koristna divja hrana je tako dosegljiva tudi v
urbanem življenju.
PRAZNIČNI OKUSI TRADICIJE
Okusna šunka in drugi mesni izdelki Dobrote z vasi prihajajo
z družinskega podjetja, ki se na Dolenjskem posveča ekološki
in živalim prijazni reji. Prašiče prosto pasejo in ob tem skrbijo
za kakovostno krmo. Z domačo predelavo pa za vedno odlične
izdelke. Njihova šunka je nežno dimljena in sočno kuhana,
zato je na velikonočni pojedini nepogrešljiva.
PRIDIH DOMAČNOSTI IN TRADICIJE
Hramček dobrot je družinsko podjetje, v katerem že več
kot 25 let ustvarjajo raznoliko drobno pecivo in pekovske
dobrote. Vedno sledijo dobro preizkušenim domačim
recepturam. Vsak njihov izdelek je tako ročno izdelan
unikat, narejen iz izbranih sestavin, med katerimi imajo
slovenski dobavitelji vedno prednost.
EKOLOŠKA JAJCA
Ljubezen do kmetovanja in spoštljiv odnos do narave dajeta
zagon ekološki vzreji kokoši nesnic, ki se na kmetiji Jurič
prosto pasejo. Vsa kokošja krma je certificirano ekološko
pridelana, in prav takšna so tudi vedno sveže pobrana jajca.
Pod lupinico boste zato odkrili popoln okus, kot ga ustvari le
narava.
KMEČKI PIŠČANEC
KAKOVOST DOMAČE REJE
Na kmetiji Ažman so predani vzreji
piščancev slovenskega porekla. V sodobno opremljenih
hlevih poskrbijo za živalim prijazno rejo in posebno pozornost
namenjajo kakovostni krmi, ki jo dopolnjujejo doma
pridelana žita. Skrbna vzreja zagotavlja kakovost piščančjega
mesa, ki jo prepoznate tudi na krožniku.
OLUŠČENA KONOPLJINA SEMENA
DROBNA, A DRAGOCENA SEMENA
Kakovostna konopljina semena z družinske kmetije Klepec
pridelujejo na njivah ob reki Kolpi. Na domačiji poskrbijo tudi
za ustrezno predelavo, da zadržijo hranilne snovi dragocenih
semen, ki so res drobna, a zaradi koristnih lastnosti v prehrani
vse bolj priljubljena.
SKUTA KMETIJE ERŽEN
SKUTA POLNEGA OKUSA
Skoraj 300 let nazaj sega tradicija samooskrbne kmetije Eržen,
na kateri krave krmijo samo z domačo krmo in senom. Iz
nehomogeniziranega mleka pa v njihovi sirarnici Rožnik nastajajo
prefinjeni domači sirarski izdelki, ki se ponašajo s številnimi
zlatimi priznanji. Njihova skuta prav sveže očara z nežnim, a polnim
okusom.
DOMAČA GOVEJA JUHA
VSAK DAN ZADIŠI PO NEDELJI
Pravo domačo govejo juho prav počasi in iz izbranih
tradicionalnih sestavin kuhajo v gostilni P'r Kovač v Naklem.
Shranijo jo v steklenicah in s povsem naravnim postopkom
pasterizacije poskrbijo za daljšo obstojnost. Juha tako ohrani vse
okuse in pri vas doma bo zadišalo kot v nedeljo pri babici.
Pa dober tek!
DOMAČA SKUTA
SLASTEN DAR SENENEGA MLEKA
Na družinski kmetiji Reberšak dobro vedo,
kaj je potrebno za pridelavo kakovostnega in
okusnega mleka, zato pri njih krave molznice krmijo s senom. So
prva kmetija v Sloveniji, ki je prejela certifikat za mleko senene
prireje, iz katerega izdelujejo vrhunske mlečne izdelke, kot je
domača skuta.
SPAR PREMIUM bio rdeča pesa
SVEŽINA, UJETA V KOZARČKU
Slastno rdečo peso po načelih ekološke pridelave skrbno gojijo
na kmetiji Pukšič. Vso njeno svežino in pristne okuse še povsem
sveže ujamejo v kozarčke, saj peso z njive poberejo in predelajo v
enem dnevu. Pri vlaganju ne dodajo kumine, a receptura ohranja
tradicionalne okuse te priljubljene solatne delikatese.
Šampinjoni SMUK
ŠAMPINJONI, KOT JIH ŠE NISTE OKUSILI
Že 30 let se družina Smuk posveča šampinjonom, ki jih gojijo v kontroliranem okolju, kakovost pa zagotavljajo z dnevnim pobiranjem, kar pomeni, da gredo tudi v sušenje in predelavo zares sveži. In na način čudovite gobje arome znova oživijo v vaših jedeh.
NASVETI ZA UPORABO
po receptu JernejKitchen!
Naš kulinarični vplivnež Jernej iz Jernej Kitchen je pripravil okusno kremasto gobovo juho, katere najpomembnejša sestavina so prav mleti šampinjoni. Poglejte si video recept, kjer je dodal tudi nekaj nasvetov, katere jedi še lahko obogatite z mletimi šampinjoni!