Trije zimski botri

V Sloveniji v revščini živi več kot 50.000 otrok. Kot vsi otroci, imajo  tudi oni med božičnimi prazniki skrite želje, ki pa pogosto ostanejo  neizpolnjene, saj jih njihovi starši ne morejo uresničiti. To je bil glavni razlog, ki je združil tri prostovoljke s preprosto idejo – zbrati pisemca, ki so jih otroci iz socialno ogroženih družin napisali trem dobrim možem in poiskati prostovoljce, ki so pripravljeni priskrbeti ta darila. Rodil se je projekt Trije zimski botri, ki je prvo leto osrečil 500 otrok, drugo leto že tisoč, lansko leto pa kar 2.000 otrok.

Postali smo četrti zimski boter


Vsako leto Trije zimski botri v sodelovanju z enotami Zveze prijateljev mladine Slovenije in drugimi humanitarnimi ter dobrodelnimi društvi in organizacijami pridobijo pisemca otrok iz socialno ogroženih družin. Na www.trijezimskibotri.si lahko tako posamezniki v predprazničnem času izberejo eno od pisem, ki so jih napisali otroci iz socialno ogroženih družin, in jim z osebnim darilom polepšajo praznične dni.

Želimo, da so prazniki lepi za vse. Zato že dve leti sodelujemo s Tremi zimskimi botri, pomagamo jim pri logistiki in omogočamo zbiranje daril v naših izbranih trgovinah.