POKAL SPAR: Koper Primorska tretjič zapored osvojila pokalni naslov

V ljubljanski dvorani Kodeljevo je 15. in 16. februarja 2020 potekal finalni turnir 19. Pokala Spar, kjer so košarkarji Koper Primorske tretjič zapored postali zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja in v velikem finalu zaključnega turnirja na Kodeljevem s 93:84 premagali Cedevito Olimpijo. Fantje, čestitke!

Zahvaljujemo se vsem košarkarskim navdušencem z vseh koncev Slovenije, ki ste z nami sklenili še eno nepozabno sezono. Se vidimo spet naslednje leto!

Oglejte si video s finalnega turnirja Pokala SPAR 2020

Zaključni turnir četrtič na Kodeljevem
Zaključni turnir 19. Pokala Spar je po sezonah 2001/2002, 2006/2007 in 2007/2008 znova gostila dvorana Kodeljevo, kjer se je leta 2002 odvijala prva izvedba finalnega pokalnega tekmovanja pod imenom Pokal Spar. Polfinalna dvoboja sta bila v soboto, 15. februarja, ob 15.30 in 18.30, finalni obračun pa v nedeljo, 16. februarja, ob 18.45.  

Žreb sklepnega dela pokalnega tekmovanja sta podjetje Spar Slovenija in Košarkarska zveza Slovenije pred vsemi zbranimi okronala s podaljšanjem dolgoletnega sodelovanja.
Mag. Igor Mervič, direktor podjetja Spar Slovenija, je ob tem povedal: ''Podjetje Spar Slovenija je že vrsto let povezano s slovensko košarko, ki jo podpiramo tako v zlatih kot tudi turbulentnih časih. Ob vstopu v okroglo 20. leto sponzorstva ter obeležitvi 70. obletnice delovanja Košarkarske zveze Slovenije si v košarki želim videti še več bojevniškega in športnega duha, še več motivacije in prizadevanja za zmago. V tej luči smo v Sparu Slovenija ponosni, da bomo tudi v prihodnje partner tako pomembnemu pokalnemu tekmovanju. Naša velika želja je, da bi nam v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije uspelo dvigniti raven slovenske košarke, da bomo v prihodnje spremljali še zanimivejše boje na domačih tleh.''

Žreb parov sklepnega turnirja Pokala SPAR.
Vstopamo v jubilejno 20. leto sponzorstva.

Zadovoljstva od nadaljevanju uspešne zgodbe, ki jo pišeta Spar Slovenija in KZS ni skrival niti Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije: ''Na Košarkarski zvezi Slovenije smo izjemno ponosni, da podjetje Spar Slovenija z zvezo in slovenskimi košarkarskimi reprezentancami zvesto sodeluje že vsa ta leta. Vstopamo v jubilejno 20. leto sponzorstva in  s tem si je Spar še bolj utrdil posebno mesto v naši košarki.  V letu, ko Košarkarska zveza Slovenije praznuje 70 let delovanja, nas na klubski ter reprezentančni ravni znova čakajo številni izzivi. Podjetju Spar Slovenija in še posebej mag. Igorju Merviču se zahvaljujem, da nas pri tem podpirajo in nam stojijo ob strani. Pred nami so sklepni boji Pokala Spar in zaključni turnir, ki predstavlja prvi vrhunec letošnje sezone. Veseli me, da bomo pokalnega prvaka dobili prav na ljubljanskem Kodeljevem, kjer smo leta 2002 spremljali prvi zaključni turnir Pokala Spar. Dosedanji potek klubske sezone je bil izjemno zanimiv in izenačen, prve domače tekme čakajo Olimpijo in prepričan sem, da nas čaka razburljiv sklepni del 19. Pokala Spar, v katerem bo zaigralo trenutno najboljših osem slovenskih ekip. Vse navijače že vabim, da si ogledajo zaključni turnir na Kodeljevem, ki bo hkrati tudi lep uvod v reprezentančno dogajanje, saj nas takoj po zaključku pokalnega tekmovanja čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Še enkrat zahvala podjetju Spar Slovenija za izkazano zaupanje in veselim se novih skupnih uspešnih zgodb.''

V boju za pokalni naslov osem najboljših slovenskih moštev
V sklepni del 19. Pokala Spar so uvrščeni Koper Primorska, Cedevita Olimpija, Krka, Rogaška, Helios Suns, Hopsi Polzela, Gorenjska gradbena družba Šenčur in Šentjur, torej trenutno najboljša moštva državnega prvenstva.

Na Kodeljevem tudi mladi košarkarji
Pred sobotnima polfinalnima dvobojema 19. Pokala Spar bo potekal tudi zaključek devete sezone Mini pokala Spar, ko bodo mladi košarkarji odigrali tekmi za tretje mesto (ob 10. uri) in finale (ob 12. uri). Prvi finalisti so ta teden že postali košarkarji Mesarije Prunk Sežana, ki so v dveh tekmah bili boljši od vrstnikov iz Ilirske Bistrice. Drugega finalista bomo dobili v naslednjem tednu, ko bosta polfinalni tekmi odigrala še ECE Triglav in Ljubljana.

Več informacij na www.kzs.si.

Novinarska konferenca
winners of Spar Cup at basketball match between Sixt Primorska and Hopsi Polzela in Bonifika Hall, Koper, Slovenia on February 17, 2019
Naslov prvaka branijo košarkarji Kopra Primorske.