Ekologična ponudba vrečk

V podjetju Spar Slovenija se zavedamo problematike obremenjevanja okolja, zato ekološka odgovornost predstavlja pomemben del našega poslovanja. Z vrečkami ravnamo gospodarno, njihovo uporabo pa smo še dodatno prilagodili uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo.

Kot alternativo kupcem omogočamo uporabo lastnih vrečk, košar ali druge embalaže, ki jo lahko ob nakupu prinesejo s seboj.

Za vse, ki razmišljate ekologično, so v naših trgovinah na voljo:

V okviru trajnostne strategije si v Sparu Slovenija prizadevamo tudi za razvoj novih, okolju prijaznih izdelkov. Primer je mrežica, v kateri so pakirani biološki izdelki SPAR Natur pur, ki je izdelana iz celuloznih vlaken in razgradljiva na kompostu, zaščitna folija pa je narejena iz obnovljivih virov (koruznih storžev). Prav tako je okolju prijazna naša linija čistil Splendid Nature z znakom okoljske marjetice, ki ga podeljuje Evropska unija za varstvo okolja. Slednji zagotavlja, da imajo izdelki, v primerjavi z istovrstnimi izdelki, manjše negativne vplive na okolje. Dodatni ukrepi, s katerimi prispevamo k okoljski ozaveščenosti kupcev, so zbiranje odpadnih sijalk in baterij v naših trgovinah ter zaveza zdravemu, kar vključuje zmanjševanje dodanega sladkorja ter soli v prehranskih izdelkih lastne trgovske znamke.

SPAR mrežaste vrečke za sadje in zelenjavo

SPAR mrežaste vrečke so izdelane namensko za nakupovanje svežega sadja in zelenjave. Izdelane so iz poliestra, ki je nastal z reciklažo plastenk. Večkratna uporaba ne bo problem, saj so vrečke pralne.