Prejeli smo trajnostni certifikat IFCO za leto 2022

Skrb za okolje je prioritetna naloga podjetja Spar Slovenija, ki jo med drugim uresničujemo z uvajanjem najsodobnejših tehnologij in okolju prijaznih materialov v njihove trgovine. Posebno pozornost namenjamo zmanjševanju plastičnih odpadkov, zato uporabljamo biorazgradljive materiale in spodbujamo večkratno uporabo embalaže. V sklopu zavzemanj za zagotavljanje trajnostne proizvodne verige smo prejeli certifikat o trajnosti za leto 2022, ki ga podeljuje IFCO SYSTEMS, vodilni globalni ponudnik embalaže za ponovno uporabo, ki je namenjena svežim izdelkom.  

V sklopu projekta Skupaj za manj plastike v Sparu že vrsto let zmanjšujemo količino plastične embalaže, pri čemer si v največji možni meri prizadevamo za vzpostavitev krožnega gospodarstva in ponovno uporabo brez proizvajanja novih odpadkov. Da bi zmanjšali količino nepotrebnih odpadkov v svojih trgovinah omogočajo nakupe brez embalaže oziroma s povratno embalažo ter v vseh trgovinah (z izjemo trgovine SPAR City in franšiznih trgovin SPAR partner) omogočamo vračilo steklenic v avtomatih Tomra.

Za trajnostno delovanje pa skrbimo tudi na področju oskrbovalne verige, kjer za prevoz sadja in zelenjave iz Evrope ter iz skladišča v trgovine uporabljamo transportne zaboje za večkratno rabo IFCO. Delež slednjih smo še povečali, poleg transporta pa jih uporabljamo tudi za ponudbo blaga na prodajnih mestih. Ti povratni zabojčki za večkratno uporabo omogočajo zmanjšanje odpadkov, emisij CO2 in porabe vode ter zlaganje povratne embalaže za boljši izkoristek, hkrati pa zagotavljajo pravilno hrambo in zaščito izdelkov.

V Sparu smo letos znova pridobili tudi trajnostni certifikat IFCO za leto 2022, ki prikazuje prihranek naravnih virov in zmanjševanje odpadkov ob uporabi povratnih zabojev.  

SPAR Slovenija – okoljski prihranek v letu 2022
KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte