• izberi-bio-pomaranca-0218_720x370.jpg

Aktualno

BIO HRANA – TREND, KI NAS VRAČA K NARAVI

BIO izdelki v svetu doživljajo pravi vzpon, saj se kupci vse bolj zavedate pomena hrane, ki je pridelana etično in ekološko. K razvoju ponudbe BIO izdelkov si že vrsto let prizadevamo tudi v Sparu, kjer danes ponujamo že preko 1.000 izdelkov, in to v prav vsaki skupini izdelkov za vsakdanjo potrošnjo.

Da so BIO izdelki še bolj dostopni, smo poskrbeli z lastno linijo izdelkov SPAR Natur pur. Prva trgovska znamko BIO izdelkov pri nas danes obsega že preko 300 BIO izdelkov preverjene kakovosti. Z njihovo izbiro naredite nekaj dobrega zase in za svojo družino, pa tudi za okolje ter družbo.

 

- da Slovenci in Slovenke pri porabi BIO izdelkov še vedno zaostajamo za evropskim             povprečjem.
- na Danskem je že vsak deseti izdelek biološki.
- slovenski kupec na policah najde 2 % takih izdelkov.

Aktualno

O BIO IZDELKIH

V sozvočju z naravo

Ekološka pridelava hrane pomeni celostno razumevanje življenjskega okolja in spoštovanje narave. V ospredje postavlja skrbno ravnanje z naravnimi viri, kot sta zemlja in voda, da bi jih ohranili za prihodnje generacije.

Pridelava BIO izdelkov običajno poteka na manjših, družinskih kmetijah. Je zahtevnejša od konvencionalne, potrebnega je tudi veliko ročnega dela. Z vsakim nakupom BIO izdelkov zato vračate okolju, ljudem in družbi.

BIO = EKO = ORGANSKO

V državah Evropske unije oznake biološko, ekološko in organsko, ki jih najdemo na živilih, pravzaprav pomenijo isto. Vsi BIO izdelki so opremljeni z evropskim ekološkim znakom pridelave, ki jamči, da so živila pridelana in predelana skladno z evropsko zakonodajo na tem področju.


Od njive do krožnika

Ekološki način kmetovanja, ki je osnova za BIO izdelke, velja za najbolj prijazen način pridelave hrane. Enako pomembni pa so tudi procesi predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, ki morajo biti skladni z ekološkimi smernicami. Strog nadzor nad celotno verigo, od njive do prodajne police, je zagotovilo za varnost in ekološko celovitost BIO izdelkov.

Kako je pridelano BIO živilo?

Biološki izdelki so pridelani na naraven način, brez uporabe umetnih dodatkov ali gensko spremenjenih organizmov. Podobno je tudi pri predelavi, saj v takih izdelkih ne boste našli umetnih arom, konzervansov ali barvil.

 


Leta 1866 ga je skoval nemški biolog Ernst Haeckel iz grških besed oĩkos (hiša, dom) in  lógos (beseda, govor, znanost), kar bi lahko prevedli v: »nauk o naravnem domu«.  (Vir: Wikipedia)

 

Aktualno

BIO PREHRANA ZA AKTIVNO ŽIVLJENJE

Napolnite baterije s svežim sadjem!

Pred telesno aktivnostjo ali pomembnejšimi miselnimi opravili poskrbite za pravo mero energije! Za hiter naval energije je odlična izbira sveže ali suho sadje. Za izvrstno izbiro skrbimo tudi na policah trgovin Spar in Interspar, kjer se med letom zvrsti več kot 80 vrst BIO svežega sadja in zelenjave.

BIO smoothie s pinjencem

Za okusen »zmešanček«, poln hranilnih snovi, so ključne kakovostne sestavine. Sadje, BIO pinjenec in sok dobro zmiksamo in že imamo odlično malico, tudi za na pot!

 • 2 BIO jagodi
 • 1 žlica BIO borovnic
 • 1 rezina svežega ananasa
 • 200 g SPAR Natur*pur Bio pinjenca
 • 1 dcl 100% jabolčnega soka
 • sok ½ BIO limone


V kuhinji uporabimo lupino BIO citrusov

Lupina citrusov konvencionalne pridelave ni užitna, a ljubitelji aromatičnih agrumov lahko mirno uživajo v jedeh iz aromatičnih ovojev BIO citrusov iz ekološke pridelave. Vedno priročna pa je tudi že naribana in posušena lupinica limonine in pomaranče, ki jo najdete pod blagovno znamko SPAR Natur Pur.

Hitro, okusno, BIO!

Vse bolj se zavedamo, kako pomembni so hranljivi in uravnoteženi obroki, a ob kopici vsakdanjih opravil ne želimo izgubljati časa v kuhinji. Hitra priprava jedi pa ima še druge prednosti, saj ohranja okus in hranila v živilih. Ste lačni idej? Poskusite SPAR Natur pur bio testenine! Visokokakovostne sestavine ekološkega porekla so zagotovilo za izvrsten okus. Pestrost bodo v vašo kuhinjo vnesla tudi starodavna žita, kot so bio kamut, bulgur, kuskus ter bio riž. Še omaka iz sveže BIO zelenjave …. in okusen obrok je na mizi, kot bi mignil. Preverjeno dobro!

BIO špageti z zelenjavo

V slanem kropu skuhamo špagete. Medtem v ponvi popečemo na kolobarje narezane bučke in por. Solimo in popramo ter dodamo sesekljan česen. Zalijemo s smetano, počakamo da zavre in odstavimo. Drobne koščke cvetače prelijemo z vrelo vodo, v kateri smo kuhali špagete, ter jih pustimo v vodi približno 2 minuti. Špagete primešamo k omaki, dodamo parmezan in cvetačo ter serviramo. Dober tek!

Sestavine za 2 osebi:

 • 200 g BIO špagetov
 • 1 manjša BIO bučka
 • 1 manjši BIO por
 • 0,5 glave BIO cvetače
 • 2 stroka BIO česna
 • 2 dcl smetane Natur pur
 • nariban parmezan
 • sol, grobo mlet poper, oljčno olje

STOP sladkim pregreham!

Če si doma pripravimo zalogo BIO sadja in zelenjave ter drugih BIO izdelkov kot so paradižnikova mezga, testenine, vložnine, mlečni izdelki in musliji, je manj verjetno, da bomo posegali po sladkih razvadah. Odličen nadomestek za čokoladno tablico je tudi BIO suho sadje ali BIO oreščki za grizljanje.

Vsak dan nekaj dobrega

Z BIO kosmiči ali musliji se lahko vsak dan kraljevsko razvajamo. Kombiniramo jih lahko z BIO sezonskim sadjem, s SPAR Natur*pur BIO pusto skuto in z začimbami pa postanejo zares sanjsko okusni. Čute prebudite še s ščepcem cimeta, mletimi klinčki, kardamom in vaniljo, žlička medu pa nas popelje v pravo zimsko pravljico!

Aktualno

Za čist dom in čisto okolje

Sparova trgovska znamka Splendid Nature vas bo prepričala z odličnimi rezultati čiščenja, pa tudi z minimalnim vplivom na okolje. V liniji najdete vse, kar potrebujete za čist in urejen dom – detergent za ročno pomivanje, čistilo za okna in kopalnico ter univerzalno čistilo. Vsi izdelki so izdelani iz obnovljivih virov ter biološko razgradljivi, okolju pa je prijazna tudi embalaža, ki jo lahko enostavno reciklirate. O tem se lahko prepričate tudi z evropskim znakom Ecolabel. Ta odlikuje izdelke, ki so preverjeni glede na njihovo okoljsko prijaznost – od surovin, proizvodnje, uporabe, pa do odlaganja in reciklaže.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?