• Slovenija_moja_dezela_pridelano_bostjan-martinec_720x370-1.jpg

Pridelano v Sloveniji

Boštjan Martinec

Družinska kmetija Martinec iz Satahovcev pri Murski Soboti se vsako leto z blizu desetimi hektarji hrena uvršča med največje pridelovalce te vrtnine v Sloveniji.S pridelavo hrena se ukvarjajo že 18 let in ga pridelujejo na prostem. Ker je pri tem potrebno veliko fizičnega in ročnega dela, za delo poprime vsa družina – gospodar kmetije Boštjan, žena Nataša, njuni štirje otroci Nika, Jan, Samuel in Mihael ter Boštjanova mama in oče. Nekaj hrena se izkoplje že pred novim letom, večina pa pred veliko nočjo, ko je po njem tudi največje povpraševanje. Hren prodajajo manjšim kupcem, z letom 2014 pa so začeli z dobavo večjim trgovskim podjetjem v okviru lastne blagovne znamke Grüda. Gre za hren, ki je očiščen, opran in ovit v folijo ter opremljen z njihovo deklaracijo.

 

IZJAVA
»Jej domači prekmurski hren, pa boš zdrav kot dren!« 

KOTIČEK PRIDELOVALCA
Hren ima številne zdravilne lastnosti. Pospešuje prebavo in razkužuje, je naraven diuretik in antibiotik ter sredstvo za zdravljenje bolezni dihal in okužb sečil. Obkladek z nastrganim hrenom naj bi pomagal pri zobobolu, glavobolu in bolečinah v sklepih.

Več >>

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.  Vas zanima več?